Táplálkozás: Hallottatok róla, hogy a magyar az 5. elgkövérebb nemzet a világon? (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hallottatok róla, hogy a magyar az 5. elgkövérebb nemzet a világon?

Ezt a témát Klub Wellness indította 16 éve

Hallottatok róla, hogy a magyar az 5. elgkövérebb nemzet a világon? Szerintetek miért??üdv, Klubwellness  

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Tabi Sándor üzente 14 éve

(folytatás)

Az ecet is olyan vegyszer, amelyet nem szabadna fogyasztani, mivel a pajzsmirigyhormon termelést blokkolja. Még akkor is igaz ez, ha vannak azok, akik ezt nem fogadják el, vagy éppen tagadják. Ugyanakkor, a kemikáliák feldolgozásához nem örököltünk enzimeket, mert őseinkhez akkor még kemikáliák nem kötődtek.

Azért tartom fontosnak gondolataim megismétlését, mert tudom, hogy hibát követ el az, aki ma nem ismeri fel azt, hogy a vércsoport kémiai szerkezete nem csak a vérátömlesztés esetén fontos, hanem akkor is, amikor naponta táplálkozik. Újra szót kell, hogy ejtsek arról, hogy minden ember eltérő vércsoportot jelölő cukor molekula alapján különbözik, és ez okozza azt a reakciót, amely sejtrombolást okoz a szervezetben. Akkor miért nem logikus az, hogy a táplálék igénye is különböző lehet, mivel bizonyított az, hogy vérünk minősége a táplálékoktól függ. Az ember egészségét, vagy betegségét az ősi örökségét képező, génjeiben kódolt viszony határozza meg, amely egyeseknek megfelel, vagy másoknak nem felel meg a vércsoportja általi igénynek. Ma már az orvostudomány feltárta, hogy a betegségek 96%-a mikrobák okozta betegség, mint ahogy a rákot is mikrobák okozta sejtfalmembrán sérüléssel, és nem vírus okozta, vagy genetikai hibával hozzák összefüggésbe. A továbbiakban majd látni lehet, hogy sokkal inkább életmódunk és táplálkozásunk által kitermelt mikrobák és elgombásodás okozta betegségről van szó.

Amikor egy családon belül több nemzedék által ismétlődik a rák, az nem örökölt génhiba okozta betegség, hanem a családi asztalra hosszútávon olyan étkek kerültek, amelyek az érintettek részére örökséget képező enzimhiány végett, sejtszinten nem működött.

Tegyen próbát! Én segítek, hogy egészséghez jusson, még időben!

Válasz

Tabi Sándor üzente 14 éve

(Folytatni szeretném a gondolataim itt)

Amikor nem ettünk sok húst!

Már több bizonyíték támasztja alá, hogy a betegségeknek többségében a hiányos, a szervezet számára értéktelen, hasznosíthatatlan táplálkozás és a mozgás nélküli életmód az oka. Sok mindenről az ismereteink hiányosak és tévesek. A tudomány már több mindent feltárt, csak még nem jutott el hozzánk.

Volt, amikor nem ettünk sok húst, mert csak vasárnap került az asztalra leginkább. Azonban akkor annyit ettünk, mint amit egy hétre elosztva ma, elégnek kellene lenni a napi állati fehérje igényünknek a 2-3 dkg-nak, illetve a „0” vércsoportú talán maximum a 3-5 dkg-ot fogyaszthatná. Ennél több húst nem szabadna fogyasztani naponta, mert a szervezet nem tudja feldolgozni, de nincs is szüksége rá!

Én ezt azóta látom át jobban, amióta a vércsoportos étrendet megismertem, mert igazából ez adja meg az ismereteket ahhoz, hogy tudjak dönteni. Például: Vannak nyersanyagok, még a zöldségek között is olyanok, amelyek nem idomulnak vércsoport szerint minden ember sejtjéhez, és ilyen esetben kárt, anyagcsere problémát, betegséget okozhat.

Ha a vércsoportokat áttekintjük Magyarországon, akkor láthatjuk a fenyegetetteket a vörös-húsok által, mivel az hozza közelebb a rothadási folyamatokat az arra érzékeny emberi szervezetekkel szemben.

Magyarországon az alábbi arányban élnek vércsoportonként. Ebből látni lehet, hogy melyik vércsoport a fenyegetett a vörös húsok fogyasztása által:

A „0” vércsoporthoz tartozók 32% számukra a vörös húsok jótékonyan hatnak 3-5 dkg.
Az „A” vércsoportúakhoz tartozók 42% számukra a vörös húsok emészthetetlenek 0 dkg.
A „B” vércsoportúakhoz tartozók 18% számukra a vörös húsok fogyaszthatók 3 dkg.
Az „AB” vércsoporthoz tartozók 8% számukra a vörös húsok nem fogyaszthatók 0 dkg.

Akkor a keringési betegségek és a rák kiket veszélyeztet leginkább? Az „A” és az „AB” vércsoportúakat a vörös húsok fogyasztása végett, ami 50%-ban jelent a népesség köréből kockázatot. A csirkehús nem fogyasztható sem a „B” sem az „AB” vércsoportúak részéről. Az étolajok transz-zsírsavakat tartalmaznak, hidrogénezettek ezért kerülni kellene a fogyasztásukat, mert a magas koleszterinszintnek azok az okozói. A paradicsom is kockázatot jelent még akkor is, ha mások igen ajánlják. A paradicsom tartalmaz olyan anyagokat, amely az „A” és a „B” vércsoportúak központi idegrendszerére jelentenek kockázatot.

Válasz

Tabi Sándor üzente 14 éve

Hallottam róla, ezért szeretném a figyemet ráirányítani a megoldásra. Azonban, hogy ez megvalósuljon, dönteni kell, hogy mit akar elérni! Hogy célba juthasson, önmagát is át kell nevelnie egy másik életmódra, táplálkozásra, amelyhez alkalmazkodni kell minden családtagnak is. Ez másképpen nem megy, de megéri! Egy új életforma, az egészségért! Ez áldozathozatal? Biztosan az, mert azokat az élelmiszereket szükséges elhagyni, amelyek a belekben rothadnak, görcsöket okoznak, bűzlenek, a parazitákat szaporítják és a gombatelepeket alakítgatják, amely a betegségeket okozzák, egészen a rákig. Tehát, rajtunk múlik az, hogy hogyan döntünk magunkról és családunkról. Ne fogadják el azonnal ajánlatom, azért tegyenek egy próbát, megéri!

Válasz

Novak Vivien üzente 15 éve

Sziasztok!

Én is túlsúlyban szenvedtem, de sikerült leadnom a felesleget. A 90 napos diéta semmit nem ér ha nem iszunk mellé eleget. A kedvenc gyógynövényboltomban adták a Puridren –t amibe 12 gyógynövény van. Nagy mértékben fokozza a 90 napos diéta eredményességét, mert a méregtelenítés és lúgosítás az alapja, ami felgyorsítja az anyagcserét, ennek köszönhetően 13 kg-t fogyta!

Válasz

Sebestyén Gyula üzente 15 éve

Igen,hallottam és mélységesen ellene vagyok! 
 
Véleményem szerint,az emberek nem fektetnek kellő hangsúlyt,a megfelelő és egészségtudatos táplálkozás fontosságára.Érdemes lenne odafigyelni,a bevitt táplálék minőségére és mennyiségére egyaránt.A média ezt harsogja mindenhol,mégis nehezen változtatnak a bevett szokásaikon,a rosszul berögzült helytelen evési misztériumon.A magyar konyha jellegzetes fűszeres és zsíros fogásaival nem lehet megreformálni életminőséget,itt bizony változtatni kellene a felfogáson,kerülve a koleszterin gazdag étrendet.Az egészségtelen táplálkozás mellett,sajnos a lakosság zöme nem fordít elég időt,a rendszeres mozgásra sem,így még inkább egy sportokban inaktívan résztvevő és elhízott nemzet benyomását keltve,egy külső szemlélő számára.
Jómagam kellően tájékozottan mozgom ezen területen,odafigyelve minden részletére.Próbálok egészségesen élni,mentesen minden káros szenvedélytől,amit csak kilehet kerülni eme rohanó világban.
Odafigyelek az étrendemre,orvos szinte nem is látott eddig.Rendszeresen futok,kerékpározom és alkalmanként fallabdázom.Hiszem és vallom,tegyünk meg mindent az egészségünk érdekében,mert ennél fontosabb dolog nem sok létezik a világon!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu