Táplálkozás: blog

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1011 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 331 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1011 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 331 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1011 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 331 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1011 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 331 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 374 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

Táplálkozás Klub hírei

network.hu

A táplálkozástudomány egy folyamatosan fejlődő tudományág, ahol Hérakleitoszt szavaival élve „az egyetlen állandó a változás maga”. Napi rendszerességgel látnak napvilágot új tanulmányok, és jelennek meg a legújabb kutatások eredményei. Az egészségtudatosság is egyre nagyobb teret hódít, számos felmérés (ELEF2014, Nielsen 2016, GFK 2016) szerint a magyar emberek többsége úgy véli, hogy a genetikai, biológiai adottságokon túl az egészség megőrzésének a kulcsa, ha mi magunk is teszünk érte, vagyis az egészségtudatos életmód.

Tovább 

network.hu

 A zöld színű élelmiszerek létfontosságú tápanyagok gazdag forrásai; táplálkozási szempontból sokkal lényegesebbek, mint a hagyományos élelmiszerek. A vitaminok, az ásványi anyagok és az aminosavak magas koncentrációja érdekében komoly gondosságot igénylő körülmények között termesztik őket.

 

A zöld- és kékalgák (fitoplanktonok)

 

Könnyen emészthető fehérjék, klorofill, szerves kötésű vitaminok, ásványi anyagok és enzimek gazdag forrásai, úgynevezett tökéletes szuperélelmiszerek.

Tovább 

 

network.hu

Időről időre újabb ételekről röppen fel a hír, hogy lassítják az öregedést. De vajon tényleg gondoskodhatunk a fiatalságunk megőrzéséről a konyhában?

Nem nehéz belátni, hogy az egészségtelen táplálkozás, az ülő életmód és olyan káros szokások, mint a cigaretta és az alkohol gyorsan öregítenek. De ha ez igaz, akkor annak is igaznak kell lennie, hogy a megfelelő életmóddal ha teljesen le nem is állíthatjuk, legalább egy kicsit lelassíthatjuk a szervezet természetes elhasználódásának folyamatait.

Tovább 

network.hu

A tervezett lépések a gyermekek kiegyensúlyozott táplálkozását, az olvasás népszerűsítését, valamint a rászoruló családok támogatását kívánják elősegíteni – utóbbit a Ronald McDonald House Charities tevékenységén keresztül. A Happy Meal menüt a vállalat 2022-ig mind a 120 piacán több szempont szerint is továbbfejleszti.

A hazai hálózat az elmúlt években folyamatosan fejlesztette Happy Meal kínálatát és a felelős marketing gyakorlatait, ezért számos pontban már jelenleg is teljesíti a globális vállalásokat.

Tovább 

network.hu

 A szakértők szerint ideje, hogy ezeknek a hamis állításoknak többé senki se dőljön be.

 

1.A szuperfoodok egzotikusak és drágák: Sokkal takarékosabb vagyunk, sőt egészségesebbek is, ha megfelelően táplálkozunk, és könnyen elérhető szuperfoodokat eszünk (spenót, gomba, áfonya, narancs, alma, lencse, diófélék, teljes kiőrlésű gabona). Egy marék valóban nem hétköznapi gojibogyó nem fogja megoldani a rendszeres nassolás okozta súlyproblémákat.

2.A vékony testalkat azt jelenti, egészséges vagyok: Már elég rég itt az ideje annak, hogy ne a test alkata legyen a központ, hanem a test egészsége.

Tovább 

network.hu

Új keletű és veszélyes étkezési zavarok is megjelentek a már ismertek mellett.

Falászavar (binge eating disorder)

Az elhízásban szenvedők között is gyakran előfordulnak a falásrohamok, de általában nem járnak kompenzáló viselkedésformákkal, mint a bulimia esetében – azaz a betegek túleszik magukat, de nincs önhánytatás, hashajtózás. Az elhízottaknak ezt a csoportját elkülönítették, s így született meg a falászavar fogalma. E betegség tehát az elhízás és a bulimia között foglal helyet.A falászavarral küzdők a szokásosnál sokkal gyorsabban esznek, nagy mennyiséget képesek elfogyasztani telítettségérzésig, magányosan esznek, lehangoltak. A falásrohamok átlagosan legalább hetente két napig jelennek meg hat hónapon keresztül és a falásroham nem társul rendszeres kompenzáló viselkedéssel.

Tovább 

network.hu

 Megelőzhető a téli elhízás az új magyar táplálkozási ajánlással, az okostányérral, amelynek már a "gyermekváltozata" is megjelent - hangsúlyozta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

 

Azt mondta, javasolt, hogy az elfogyasztott élelmiszerek fele zöldség és gyümölcs legyen, például sütőtök vagy cékla. Mivel télen kevesebb a napsütéses óra, fontos a D-vitamin bevitele - jegyezte meg. Közölte: ilyenkor is ugyanannyit kell inni, az igény ugyanis nem változik lényegesen, mindössze kevésbé kívánjuk a folyadékot.

Tovább 

network.hu

Mi az egészséges táplálkozás lényege?
Sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó tanácsokat ad, sőt néha szakirodalomnak is nehezen nevezhető. Mindenki szeretneegészségesen élni és táplálkozni, azonban konkrét tanácsok nélkül ez bizony nehezen sikerülhet, hiszen nem lehet mindenki képzett egészségügyi szakember.
1. Fontos a változatosságMinél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módokfelhasználásával állítsuk össze étrendünket.

Tovább 

network.hu

A természetes élelmiszerek csurig vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és másodlagos növényi anyagokkal. Éppen ezért semmivel sem helyettesíthetők, olyan készítményekkel sem, amelyeket egyes hatóanyagok kivonataiból állítanak össze. Mit fogyasszunk rendszeresen, milyen hatóanyagokra figyeljünk feldolgozás, főzés közben?
A következő élelmiszereket nemcsak remek ízük miatt szeretjük, hanem azért is, mert jelentősen javítják egészségünket és közérzetünket.

Tovább 

network.hu

Az uniós bizottság hétfőn arról tájékoztatott, hogy az egészséges táplálkozási szokások gyermekek körében elterjesztését célzó program keretében gyümölcs-, zöldség- és tejosztás lesz, valamint külön oktatási programokat tartanak, amelyek a helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozzák, és bemutatják a gyermekeknek az élelmiszertermelés folyamatát.

    
Egyes feldolgozott termékek - például levesek, kompótok, gyümölcslevek, joghurtok és sajtok - osztására is sor kerülhet, amennyiben ezt a nemzeti egészségügyi hatóságok jónak látják.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu