Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Magyarországon a férfiak átlagosan négyszer, a nők
háromszor annyi sót fogyasztanak, mint amennyi elegendő lenne a szervezet
számára, és már a tizenéves fiúk és lányok szervezetébe is háromszor, illetve
két és félszer több só kerül.
Ennek az igen nagy sóterhelésnek
kétharmad-háromnegyed része az élelmiszerekből származik – sütőipari, tejipari,
húsipari, konzervipari termékek, sózott olajos magvak, csipszek, sós rudacskák
stb., a többi só a sózási szokások eredményeként kerül a szervezetbe. Az élelmi
anyagokban nem nagy a sótartalom, az ipari eljárások és az ételkészítés során
dúsul fel és lesz igen jelentős az élelmiszerekben, illetve az ételekben.
A túlzott só-(nátriumklorid)-bevitel hatására az erre érzékeny emberekben jelentősen fokozódik a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, különösen akkor, ha elégtelen kálium- és magnézium-bevitellel párosul a nátrium-klorid gazdagság. Fokozódik a magas vérnyomás betegség bekövetkeztének a kockázata, ha a túlzott konyhasó bevitel elhízással és rendszeres alkoholfogyasztással társul. A túlzott konyhasóbevitel hatására fokozódik a csontokból a kalciumvesztés és a kalciumürítés, tehát a csontritkulás megjelenésének kockázata és növekszik a gyomorrák kifejlődésének veszélye is.
Az egészség megóvása érdekében célszerű kevesebbet használni ételkészítéshez, illetve teljesen mellőzni a sózást, emellett a már felsorolt, sóban igen gazdag élelmiszereket kerülni kell.
Tippek a sószegényebb ételkészítéshez
További tippek:
Forrás:www.oeti.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Életünket meghosszabbító ételeink
Egészség? Lúgosítás!
Óvatosan a sóval
A kóros elhízás beteggé tesz, de segít meggyógyulni is