Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hogyan lehet, akár hetekkel, hónapokkal is meghosszabbítani a friss élelmiszerek eltarthatóságát a legfejlettebb hűtőgéptechnológiával?
Az élelmiszerpazarlás globális probléma, ami alól Magyarország sem kivétel. EU-s becslések alapján hazánkban évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ennek több mint 20 százaléka, mintegy 400 000 tonna a háztartásokban.
Ez azt jelenti, hogy a háztartások évente mintegy 100 milliárd forint értékű fel nem használt, el nem fogyasztott élelmiszert dobnak ki. Az ENSZ becslései szerint világszerte a megtermelt élelmiszerek egyharmada megy veszendőbe anélkül, hogy bárki elfogyasztaná. Ez évente mintegy 1,3 milliárd tonna mennyiséget jelent: a fejlett ipari országokban az elpazarolt élelmiszer értéke 680 milliárd dollárt, a fejlődő országokban pedig további 310 milliárd dollárt tesz ki.
A legnagyobb arányban a friss zöldségek és gyümölcsökből végzik a szemétben, hiszen gyorsan romló, tartósítószermentes élelmiszerekről van szó.
A hűtési technológiák drámai hatással voltak a társadalmak fejlődésére, hiszen a hűtőszekrények is közrejátszottak abban, hogy az emberek elmozdulhattak a mezőgazdasági jellegű életviteltől a (nagy)városi életforma felé. Ezek a készülékek rendkívül hasznosak, de megvannak a maguk korlátai. Talán meglepő lehet, hogy a hagyományos készülékeket jellemző belső hőmérséklet-ingadozás például nagyobb hatással van az élelmiszerek eltarthatóságára, mint önmagában a hőmérsékletnek.
Azt, hogy nem minden hűtő egyforma, már az LVO zenészei maguk is megtapasztalhatták. A zenekar művészei zöldségekből alkotnak ehető hangszereket, amelyekkel ismert művek “zöld” változatát adják elő. Friss tökből, paprikából, maniókagyökérből, répából és sütőtökből készített hangszerekkel szórakoztatják a brit zenerajongókat, immár több mint három éve.
Zöldségzenekarért egyébként nem is kell Londonig utaznunk: a 2010-ben megalakult erdélyi Minestrone Band szintén csak zöldségeken játszik, mégpedig úgy, hogy a koncertek előtt a nagyközönség is figyelemmel kísérheti a hangszerkészítést. Az együttes egy-egy fellépése során 15-20 kg zöldséget használ fel, de szó sincs pazarlásról, hiszen a tagok között van szakács is, aki a produkció után a "hangszerekből" minestrone levest, vagy lecsót tud készíteni.
FORRÁS:http://www.anna.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Divatosak a „mentes” élelmiszerek, de nem árt vigyázni velük
A táplálkozási problémák új korszaka elkezdődött
A tökéletes téli eledel: a köles nem csak egészséges, de fel is melegít!
Vigyázat, adalékanyagok!