Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy, nemrégiben megjelent új tanulmány szerint az egészségesnek hirdetett éttermekben az emberek hajlamosak magasabb kalóriatartalmú ételeket, üdítőket és desszerteket választani, mint egyébként egy gyorsétteremben, vagy más helyen.
A tanulmány szerint az „egészséges” éttermekben kínált ételek kalóriatartalmát átlagosan 35 százalékkal becsüljük alá, így ha egészségesnek hiszünk valamit, akkor lényegesen több kalóriát rendelünk összességében a desszerttel és italokkal együtt – fogalmazott Dr. Brian Wansink marketing és alkalmazott közgazdaságtan professzor, a Cornelli Egyetem Étel és Védjegy Laboratóriumának igazgatója.
A Journal of Consumer Research-ben megjelent cikk társszerzője, Pierre Chandon (INSEAD, Franciaország) is egyetértett abban, hogy az egészséges éttermek ételeit nagyjából 159 kalóriával alábecsüljük, amely akár évi 2,3 kg súlytöbblethez is vezethet, ha hetente kétszer étkezünk egy ilyen „egészséges” étteremben. Ez megmagyarázza, miért nem vezetett a remélt összkalóriabevitel csökkenéshez a gyorséttermek alacsony kalóriatartalmú ételkínálata.
Forrás: Medipress
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 12 órája itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kiderült! Az apától függ, hogy gyereke elhízik-e!
A főtt ételek miatt hízunk el
Megvan az elhízás elleni védőoltás
A csokoládé nem tesz boldoggá