Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha már a mikrohullámú sütő került terítékre, először is tisztázzuk a mikrohullám fogalmát.
A látható fényhez, az ibolyán túli fényhez, a röntgensugárzáshoz és a rádióhullámokhoz hasonlóan a mikrohullám is elektromágneses sugárzás, melynek hullámait egyes anyagok elnyelik, mások továbbítják.
Jellemzően a vizet tartalmazó anyagok nyelik el a mikrohullámokat, ezért alkalmas a mikrosütő az ételek melegítésére vagy elkészítésére.
Egy jól záródó, jó minőségű készülék nem jelent veszélyforrást a konyhában, még semmilyen tudományos bizonyíték nem igazolta ennek ellenkezőjét.
Azt viszont tudjuk, hogy a mikróban gyorsabban készül el az étel, ráadásul ugyanolyan ízletes, mintha hagyományosan sütöttük vagy főztük volna.
Ráadásul sokkal több vitamin, ásványi-és tápanyag marad benne, mint a hagyományos technológiák során.
A hagyományos főzés során rengeteg (és drága!) energiát, elektromos áramot vagy gázt elhasználunk olaj- és vízmelegítésre, míg a mikrohullámok csak az ételt melegítik, így energiát spórolhatunk meg.
Nem beszélve arról, hogy a lényegesen kevesebb zsiradék használata miatt a mikróban készült ételek kevésbé hízlalóak.
A mikrohullámú sütő nem változtatja meg az ételek kémiai szerkezetét, ránk nézve nem jelent sugárzásveszélyt, és nem radioaktív!
Amikor kikapcsoljuk a készüléket, egyből megszűnik a mikrohullámú sugárzás is, mely cask fizikailag befolyásolja az ételek molekuláris szerkezetét.
Mindezek ellenére ne nyomjuk orrunkat a sütő ajtajához, míg az étel készül odabent...!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ételintolerancia- Összefügghet az érzelmekkel?
Ezt együk, hogy megelőzzük a rákot
Influenza: erre figyelmeztet a dietetikus
Ezért ne együnk a TV előtt