Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A házilag termesztett zöldségek és gyümölcsök egészségesebbek és ízletesebbek, bár nem elég szépek ahhoz, hogy felkerülhessenek az áruházak polcaira.
A brit Kew Gardens szakértői által végzett kutatásból az derült ki, hogy a házilag termesztett paradicsom édesebb és tápanyagokban gazdagabb, mint a nagyüzemben termesztett paradicsomok. A természetes cukrok, antioxidánsok és a tápanyagokban gazdag vegyületek, az úgynevezett fenolok koncentrációja a konyhakertből származó paradicsomban a legmagasabb.
Monique Simmonds professzor, a Kew Gardens tudományos igazgató-helyettese szerint a nagyüzemben termesztett paradicsomok esetében gyakran inkább a kinézeten, mint a minőségen van a hangsúly, növényvédőszerekkel kezelik, korán szüretelik le, és mesterségesen érlelik a hosszabb eltarthatóság érdekében.
Mindezek viszont negatívan hathatnak az ízére és a tápanyagtartalmára.
„A nagyáruházak gyakran bizonyos méretű paradicsomokat keresnek, mert a vásárlók csak így vásárolják meg” – állítja Simmonds. „A konyhakerti paradicsomok egy része kisebb méretű, nem egyen méretben teremnek, ezért a szupermarketek nehezen tudják eladni ezeket. A lényeg az emberek hozzáállásának megváltoztatása lenne. Az emberek általában nem bánják, ha a saját kertjükben termelt zöldség nem szép vagy tökéletesen gömbölyű, de vajon megvennék ugyanezt a boltban is?”
Forrás:http://noinetcafe.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 12 órája itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mit hiányol a tested?
Ételintolerancia- Összefügghet az érzelmekkel?
Ezt együk, hogy megelőzzük a rákot
Ezért ne együnk a TV előtt