Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
17 éve | Klub Wellness | 0 hozzászólás
Az egyszerű, fehér kétspórás csiperke (Agaricus bisporus) legalább
ugyanannyi – sőt bizonyos esetekben több – antioxidánst tartalmaz, mint a
drágább fajták.
Habár a fehér csiperke a leggyakrabban termesztett ehető gomba a világon (évente több ezer tonnát fogyasztunk belőle), gyakran csak az egzotikusabb és drágább gombák gyenge rokonának tartják, és úgy vélik, a tápanyagtartalma is szegényebb.
A
Journal of the Science of Food and Agriculture új számában megjelent tanulmány
szerint azonban a fehér csiperkében ugyanannyi antioxidáns található, mint
drágább vetélytársaiban, a japán konyhaművészetben magas áron értékesített
maitake és matsutake gombákban. A két japán gombafajta arról híres, hogy
csökkenti a vérnyomást és állítólag hatékonyan segítik a rák elleni küzdelmet
is.
Az
antioxidánsokról úgy vélik, hogy betegségmegelőző és immunerősítő hatásuk van,
mivel megkötik a szabad gyököket, melyek a sejtek károsodásáért felelnek.
A
francia állami Institut National de la Recherche Agrinomique
munkatársa, Dr. Jean-Michel Savoie és csapata felfedezték, hogy a csiperke
szabadgyök-megkötő képessége ugyanakkora, vagy még nagyobb is, mint az
ismertebb gombafajták esetében. A gombafej magasabb arányban tartalmazott
antioxidánst, mint a tönk.
"Okkal
feltételezhetjük, hogy a kétspórás csiperke ugyanannyi, ha nem több
szabadgyök-megkötő képességgel rendelkezik, mint azok a fajták, melyeket
egészségmegőrző hatásuk miatt fogyasztunk. A legjobb, hogy ez a
csiperkefaj egész évben terem, olcsó és kiválóan beilleszthető az egészséges
étrendbe." - mondta Dr. Savoie.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hajdina, az energiát adó csodagabona
Hogyan gyógyít a Chia? - hatóanyagai és felhasználása
Rákellenes ételek
Mikor van szükségünk vitaminra?