Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Émelygéssel indul, gyomorrontásnak tűnik...de súlyos állapotba, kórházba is juttathat bennünket az élelmiszerfertőzés, ha nem megfelelően tárolt, vagy elkészített ételeket fogyasztunk.
Nem csak a boltban vásárolt fertőzött ételektől kaphatunk ételmérgezélst: mi magunk is előállíthatjuk a kórokozókat, a saját hűtőnkben.
Évente sok százan halnak bele az élelmiszerfertőzésbe, úgyhogy figyelj oda, és ne egyél meg mindenfélét csak azért, mert "ételt nem dobunk ki", vagy mert olyan finom, bár van egy kis bukéja, vagy nem volt idő az esti bevásárlásra, de ott van az a kis maradék...
Ha a gyomorrontás tüneteti észleled magadon, és napokig eltartanak, minél előbb fordulj orvoshoz, mert a kiszáradás veszélye is fenyegethet!
Mire kell figyelned, ha el akarod kerülni a fertőzéseket?
Az ételeket ugyan nem szabad melegen betenni a hűtőbe (energiatakarékossági indokból), de az sem jó, ha egész éjszakára kint hagyjuk hűlni, főleg akkor nem, ha fűtünk, vagy nyár van. Két óra bőven elég, aztán mehet a hűtőbe a vasárnapi ebéd maradéka!
Vizsgáld meg a hűtőszekrész hőszabályzóját (minimum 5 fokosra), és ne nyitogasd feleslegesen az ajtaját, de főleg ne hagyd nyitva, mert könnyen kihűl, és máris beindulnak a bomlási folyamatok!
Takaríts! Hetente egyszer pakold kis és mosd ki a hűtőt, és töröld át ecettel.
Csomagold be az élelmiszereket, ne keverd a később feldolgozandókat a frissen fogyasztani valókkal, és ügyelj az elhelyezésre! A hűtőszekrény legfelső polcai a leghidegebbek, tehát a húsok és a tejtermékek, a tojás mindig ide kerüljenek!
A zöldségeket és gyümölcsöket midig mosd meg fogyasztás, vagy főzés előtt, de a húsokat ne! A csapvíz alatt ugyanis könnyen elszaporodnak a fertőzést okozó baktériumok.
A szavatossági idő csak a bontatlan csomagolásra vonatkozik: felbontás után ne tárold sokáig, de nem kell kidobni semmit attól, hogy egy napja lejárt a szavatossága.
(forrás: origo.hu)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Miért függünk az ételektől?
Ezt edd idén! – 2015 legtrendibb ételei
A tökéletes téli eledel: a köles nem csak egészséges, de fel is melegít!
Biolibidó- avagy a természetes vágyfokozás