Táplálkozás: Az evés öröme és a táplálkozás tudománya

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.huÓriási szakadák tátong értelem és értelmes cselekvés közt.

Így van ez az evéssel is: hiába vagyunk minden igyekezetünkkel azon, hogy megőrizzük az egészségünk, hogy várható élettartamunk fényévekre kinyújtsuk; hiába vagyunk tisztában egyes típusú élelmiszerek káros hatásáról, mindez többnyire nem akadályoz meg bennünket abban, hogy köztudottan egészségkárosító ételeket fogyasszunk.

 

 

Vagy túlfogyasszunk. Ezt mindenki ismeri: azért eszem, mert ideges, stresszes vagyok...pedig igazából nincs neurológiai kapcsolat az evés okozta örömérzet, és a szorongás enyhülése között, itt pusztán egy helytelen érzelmi kondicionálásról van szó.

 

 

network.huÉs biztosan minden elhízott ember tapasztalta, hogy hosszú távon nem válik nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá az evéstől.

Pusztán egy téves "nevelési módszer" áldozatai vagyunk.

 

 

De legalább már tudjuk, anyáink és nagyanyáink hol rontották el, és már nem kell elkövetnünk ugyanezeket a hibákat naív tudatlanságunk (és öntudatlanságunk) miatt.

 

Tovább...

Címkék: biológiai alapok csecsemőkor evés kapcsolat nevelés rossz szokás táplálkozás táplálás étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tabi Sándor üzente 15 éve

Teljesen egyetértek Szutorné Farkas Erika írásával.

Azonban, jól tudjuk-e mindannyian azt, hogy mely ételek az egészségesek? Talán minden étel lehet egészséges, de nem mindenkinek azonosan. Ki az a szakember ma, aki ezt meg tudja magyarázni? A tudósok, az élelmiszerek bevizsgálásakor nagyon jól megállapították az élelmiszereinkben lévő anyagokat, de közben elfelejtkeztek megvizsgálni az egyes emberekben a bomlási folyamatokat, a biokémiai reakciókat. Ami ma a hivatalos álláspont a helyes táplálkozásról, az ételtársításról, az sajnos hiányos, és ennek egyik oka, a betegségeink is, mert az emberek többsége elfogadja azt. Az legközönségeseb ételeket Dr. Peter D' Adamo tesztelte vércsoport szerint, és annak alapján látta el irányító számmal, mint a vércsoportot jelölő betű, és címezte meg azokat az embereket, akik számára az egyes élelmiszer anyagok sejtszinten működnek. Azok az élelmiszer anyagok, amelyekben lévő fehérjék idegenek a vércsoport speciális cukrának, azzal kötést alkot, a vörösvérsejteket összeragasztja, kicsapja, sűríti a vért, az érrendszerben erjedést, mikrobák és enzimjeik elszaporodását, sérülést, elfertőződést, gombatelepek kialakulását, anyagcserezavarokat, és rákot okozhatnak. Mindenképpen egy döntést kell hozni, hogy mit akarunk elérni betegséget, vagy egészséget?
A vércsoportunk ősi örökség, amiről 1902-től van ismerete az orvostudománynak. Mi pedig vérünkben tovább visszük magunkkal, és adjuk át nemzedékünknek. Tudnunk kell, hogy sejtjeinknek a táplálék az orvossága, olyan lesz vérünk, amilyenné az élelemmel tesszük. Ha a szervezetünk az örökséget képező, és génjeinkben kódolt testsaját enzimekkel fel tudja dolgozni, és hasznosítani, akkor egészség lesz belőle, ha nincs hozzá örökségből származó enzim, akkor betegséget fog okozni. Erről van szó! Ezt lehet hinni, lehet nem hinni, de igaz!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu