Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A lencse nem az a kimondott könnyű, kímélő étel, de cserébe teli van ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és élelmi rostokkal.
Tápláló és egészséges, és persze meghozza az Újévben a szerencsét és a várva várt gazdagságot.
A lencse tápanyagokban igen gazdag étel, és bár igaz, hogy kalória- és szénhidrát tartalma igen magas, glikémiás indexe alacsony, vagyis lassan emeli meg a vércukor szintjét, így hosszan tartó jóllakottság érzését biztosítja.
Nem allergén, kimondottan gazdag jól hasznosítható aminosavakban, ezzel szemben elenyésző mennyiségű zsír és koleszterin található benne.
Sőt, kimondottan hatékony a koleszterin szintjének csökkentésében: a lencsében található szaponinok az emésztőrendszerbe kerülve ugyanis megkötik a koleszterint, ezért a szív- és érrendszeri megbetegedéseket is megelőzi.
Bővelkedik A-vitaminban, B1-vitaminban és folsavban, vasban, káliumban és cinkben, emellett sok raffinózt és stachiózt tartalmaz - ezek a cukrok tehetők felelőssé a jellegzetes hascsikarásért.
Az érzékeny gyomrúak ritkán, kis mennyiségben fogyasszák csak, könnyű salátaként elkészítve, de minden egészséges étrendben szerepelni kell!
Egyébként a felfúvódást is elkerülhetjük azzal a trükkel, hogy forrás után az első főzővizet leöntjük a lencséről, és a másodikban főzzük és ízesítjük készre.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A vörös répa: cékla az ebédlőasztalon
A tökéletes téli eledel: a köles nem csak egészséges, de fel is melegít!
Szezám tárulj: a szezámmag titkai
Mit hiányol a tested?