Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 0 hozzászólás
Az emberi testnek szüksége van cukorra, a szénhidrát az irányítóközpont, vagyis az agyunk alapvető táőláléka.
Vagyis cukrot enni kell, de nem mindegy, hogy milyet, mennyit és milyen formában.
A hozzáadott cukrok teljesen feleslegesek a táplálkozás szempontjából; ezek leginkább zsír formájában raktározódnak, kimondottan az extrém helyzetek túlélésére, amikből, lássuk be, elvétve adódik csupán egy átlag halandó élete során.
Annál nagyobb szükségünk van viszont a természetes cukrokba, amikből azonban, ellentétben a másikkal, sajnos sokszor csak elvétve fogyasztunk.
A Candidiasis, vagyis helytelenül Candidának nevezett ritka betegség napjaink egyik legdivatosabb diagnózisa, melyet egy ideje minden táplálékkegészítő-forgalmazó igyekszik belénk beszélni...
Ha a videó esetleg nem jelenne meg a böngésződben, itt megnézheted!
|
|
Örömmel tudatjuk, hogy minden globalizációs probléma, és minden gazdasági nehézség ellenére, ebben az évben is megrendezésre kerül a „vegi társadalom” évi nagy találkozója a
„XIII. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL”.
(A „vegi társadalom” kifejezést/jelzőt
gyűjtőfogalomként használjuk, e sokrétű - életmódot, táplálkozásmódot,
gondolkodásmódot valló, folytató – irányzatok, csoportok, társaink
megszólítására.)
De …, a rendezvényt nem csupán a vegetárius / vegetáriánus életmódot folytató embereknek ajánljuk, sokkal inkább azoknak, akik szeretnének egészségesebben élni, étkezni, de nem tudják, hogyan kezdjék el, nem tudják, milyen alapanyagokat hol szerezzenek be, milyen új receptekkel dolgozhatnak, illetve a táplálkozás témakörétől elszakadva mi az, amit megtehetnek saját maguk és környezetük egészségéért.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A botsáska idomokkal rendelkező celebritások diktálják a szépséget, ugyanakkor egyre-másra bukkannak fel a nagyobb méretekkel büszkélkedhető filmsztárok is; ők lesznek az a színészgeneráció, akik révén a kövérség ha divatossá nem is, de elfogadottá válik a társadalomban.
Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az életet akár évtizedekkel megkurtító kövérség elősegíti a szív és érrendszeri megbetegedések, a kettes típusú cukorbetegség, sőt, sajnos még egyes rákos megbetegedések kialakulásában is közrejátszik a jelentős súlytöbblet.
A kínaiak évezredek óta kiemelkedõ minõségû gyógynövényként tekintenek a Ganordemára olyannyira , hogy a császárok eledelének nevezték, mivel akkoriban nagyon ritka helyeken lehetett megtalálni, ezért csak a császárok fogyaszthattak belöle. Ez az úgynevezett „elsõ gyógyszer”, mely még hosszútávon történõ fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megõrizzük egészségünket és hosszú életet élhessünk.
A narancslé egészséges, a narancslé a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és növényi rostok révén segít megőrizni az egészségünket és szépségünket...miközben tönkreteszi a fogzománcot!
A citrusfélékben található aszkorbinsav az egyik legerősebb marószer - nem véletlenül átkozzák a fogorvosok a kólát, és az egyéb, aszkorbinsavval tartósított üdítőket - , tehát csak óvatosan a mindennapos narancslé ivással!
Pick szalámi, Dr Pepper, Coca Cola, Pizza Hut, megannyi gasztronómiai (?) mítosz...
a Coca Cola-ban igazából sosem volt kokain, de kokacserje-kivonat és kólfaadió-kivonat még ma is kerül bele, a titkos íz-összetevő pedig vaníliakivonat, citromolaj és lime aroma.
A Pizza Hut szigorúan titkos, 11 gyógy-és fűszernövény keverékéből álló receptje pedig nátrium-glutamátból, sóból, borsból és lisztől áll.
A szenzációkeltő legendák egy csapásra válnak leleplezett hazugsággá az élelmiszertudományi szakemberek laboratóriumaiban.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A táplálkozási piramis modelljére, figyelembe véve a környezeti változásokat, időnként ráfér egy alapos restaurálás.
Az egészséges táplálkozás alapjait most nem a gabonafélék, hanem az állandó súlykontroll, és a rendszeres mozgás, és a vízivás képezik! Ez látszólag ide nem illő, új elem, de ha elolvasod a Harvard Egyetem kutatóinak legújabb, tavaly felállították táplálkozási modelljét, megtudhatod, miért.
A rák kialakulásában az öröklött hajlamosító tényezők mellett az életmód, és a táplálkozás is rendkívül fontos szerepet játszik.
Ám ugyanez fordítva is igaz: a helyes étrend egy egészségesebb életmód kialakításával jelentősen lecsökkentheted a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
És akadnak olyan gyógymódok, melyek egy szigorú diétával akár el is tüntethetik a rosszindulatú daganatokat.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Manapság már meg sem lepődünk, ha fény derül egy újabb élelmiszeripari svindlire.
A csecsemő is tudja, hogy a cukormentes teli van cukorral, az ásványvízben ösztrogén van, a joghurtba állati belsőség is belekerül, a virsli bél, köröm és szőrös bőr összedarálva, a bio meg minden, csak nem vegyszermentes...
De mit tehet az, aki nem akarja becsukott szemmel és betapasztott füllel továbbra is hazugsággal és szeméttel "táplálkozni"?
A túlfogyasztói társadalomból az önismereten és a tudatos fogyasztáson át vezet az út az egészséges életmódig, és egy életképes generáció felneveléséig.
Tulajdonképpen ez volna a dolgok rendeltetésszerű lényege: ha a saját egészségünkre odafigyelünk, az utódaink, és az ő utódaik is jobb esélyekkel indulnak a létfenntartásért folytatott küzdelemben.
Legtöbben nem is gondolnak arra, hogy a táplálékból a szervezetünkbe kerülő vegyszerek testünket, vagy terhesség alatt a magzat testét mérgezve milyen változatos betegségeket okozhatnak: allergia, hiperaktivitás, szív- és koszorúér betegségek...
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu