Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | Klub Wellness | 0 hozzászólás
A vásárlók elvárásai az élelmiszereken lévõ jelölésekkel kapcsolatban
Az elhízás az egész világon problémát jelent, ezért az élelmiszerek címkéjén lévõ energia- és tápanyagjelölés fontos segítséget adhat a vásárlóknak az élelmiszerek kiválasztásakor, illetve a kiegyensúlyozott étrend összeállításakor.
A hollandiai Wageningen Egyetem marketinggel és vásárlói szokásokkal foglalkozó csoportja arra volt kíváncsi, hogy a vásárlók Európában milyen típusú élelmiszercímkéket preferálnak.
Az emberek nagy része élelmiszerek vásárlásakor azok árát, eltarthatóságát, esetleg energiatartalmát és egyéb tápértékeit nézi meg a címkén.
Egyre többen vannak azonban azok, akik tüzetesebben megvizsgálják az áruk összetételét, így az E-számokkal jelölt összetevõket is.
Ahhoz, hogy az ilyen módon jelölt (sokszor természetes forrásból származó) adalékanyagok értelmezhetõek legyenek, és ne keltsenek indokolatlan félelmet, szükség van egyfajta háttérismeretre.
|
|
Egy ország húsfogyasztási szokásainak alakulásában meghatározó szerepet játszik a nemzeti konyha. Mindemellett azonban a lakosság által egy év alatt elfogyasztott hús mennyiségére hatással lehetnek más tényezõk is, mint pl. az élelmiszerbiztonság (az állatokat pusztító járványok, a szennyezett takarmányok), az emelkedõ árak, valamint olyan általánosan elterjedt megítélések is, melyek szerint a húsfogyasztás kedvezõtlenül befolyásolja az egészséget.
Leginkább a sertéshúst éri a vád, hogy fogyasztása elhízáshoz, szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb szövõdmények kialakulásához vezet.
Ami egyikünk asztaláról sem hiányozhat: a kenyér jelentõsége táplálkozásunkban
A kenyér az emberiség egyik fõ tápláléka, amely Magyarországon is alapélelmiszernek számít. Ma már a nagy választéknak köszönhetõen szinte mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelõbb fajtát. Az idõsebb generáció tagjainak emlékezetében még biztosan él az otthon sütött kenyér semmihez sem hasonlítható zamata. Vajon felidézhetõ-e ez az ?eltûnõben lévõ íz?? Pillantsunk vissza történelmünkben és vessük össze, mennyiben változott meg, illetve mit jelentett a kenyér egykor és ma.
A rágógumi-fogyasztás rövid távú hatása az étvágyra és a rágcsálnivalók bevitelére
Nem lehet véletlen a rágógumi mára már több évtizedes sikertörténete. Szeretjük kellemes mentolos-gyümölcsös ízéért, sõt régóta tudjuk, hogy a rágás fokozza az agyi vérkeringést, ezáltal pedig a koncentrációs képességet és az éberséget. Valamint a rágás során fellépõ bõséges nyálelválasztás, illetve a cukormentes rágógumik étkezést követõ használata a keletkezõ savak semlegesítésén keresztül hatékony tényezõ lehet a fogszuvasodás megelõzésében.
Gyermekeink egészséges életmódra nevelésében a szülõk és a pedagógusok mellett a fiatalok ? óvodások és kisiskolások - saját korosztálya is fontos szerepet tölthet be, segítve ezzel önmaguk és társaik tudatos gondolkodásának kialakítását a táplálkozásról és a fizikai aktivitás szükségességérõl. A jó fizikai állapot és a normál testtömeg pedig kisebb költségeket róhat a család kiadásai mellett az egészségügy finanszírozására is.
Valószínûleg mindannyian szeretnénk, ha minél rövidebb idõ alatt és minél hatékonyabban sikerülne elsajátítani azt, amit szeretnénk.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu