Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 0 hozzászólás
Agyunk legföbb tápláléka a szénhidrát, amit gabonafélékbnől és természetes cukrokból nyer. A természetes cukor millió formában fogyasztható.
A finomított cukor por, vagy kocka formájában. Mi többnyire ezzel "tálpláljuk" magunkat. És az eredmény? Elhízás, diabétesz, köszvény, elsavasodás, Candia, infarktus...
Sokszor akaratunk ellenére fogyasztjuk, hiszen a profitéhes gyártóknak nem érdeke, hogy ne fogyjon, így hát könnyű és finom falatokba rejtik...
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A hiánybetegségek kialakulása előtt hiánytünetek jelentkeznek a külsőnkön, amik figyelmeztetnek arra, hogy valamilyen vitaminból, nyomelemből vagy ásványi anyagból túl keveset veszünk magunkhoz.
Ha idejében felismered a bajt, könnyedén orvosolhatók a kezdetben csak a szépséget kikezdő tünetek!
De vajon ismered az egészségtelen, nem kielégítő táplálkozásból adódó hiányosságok jeleit?
|
|
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Az vagy, amit megeszel - és olyan is leszel!
Ha például okosan válogatod össze az asztalra kerülő nyers zöldséget és gyümölcsöt, gyorsabban és egészségesebben barnulhatsz, hiszen a sárgarépa, a sárgabarack és a sütőtök nem csak a bőr pigmentációját serkentik, de a bennük lévő anyagok a káros sugaraktól, és így az idő előtti öregedéstől, valamint a ráktól is megóvják.
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 0 hozzászólás
Óriási szakadák tátong értelem és értelmes cselekvés közt.
Így van ez az evéssel is: hiába vagyunk minden igyekezetünkkel azon, hogy megőrizzük az egészségünk, hogy várható élettartamunk fényévekre kinyújtsuk; hiába vagyunk tisztában egyes típusú élelmiszerek káros hatásáról, mindez többnyire nem akadályoz meg bennünket abban, hogy köztudottan egészségkárosító ételeket fogyasszunk.
Vagy túlfogyasszunk. Ezt mindenki ismeri: azért eszem, mert ideges, stresszes vagyok...pedig igazából nincs neurológiai kapcsolat az evés okozta örömérzet, és a szorongás enyhülése között, itt pusztán egy helytelen érzelmi kondicionálásról van szó.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Egy közös napindító reggeli, vagy a meghitt családi vacsora nem pusztán a táplálékfelvételről szól, legalábbis ennél jóval több lehetőség rejlik benne.
A közös étkezések során alakul ki a csemeték ízlésvilága; szüleiktől lesik és veszik át helyes, vagy helytelen étkezési szokásaikat is, ugyanakkor ez az alkalom teremt lehetőség arra is, hogy biztonságos, nyílt, meghitt és szerető légkörben vértezzék fel magukat a mindennapok kihívásaival szemben.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Fővárosi Intézetének egészségnevelési és kommunikációs osztálya szeretettel várja az egészségesebb táplálkozásra és életre vágyóka!
Személyre szabott táplálkozási és életvezetési tanácsokkal Gécziné Heine Lívia dietetikus látja el az érdeklődőket a Vi. kerületi KASZ Művelődési Központban minden kedden és csütörtökön reggel 9:30 és délután 12:30 között.
A tanácsadás előzetes bejelentkezés után díjtalanul vehető igénybe!
A legújabb kutatási eredmények szerint az ételmérgezést okozó szalmonella vírus az emberi agyhoz hasonlóan glükózból, vagyis cukorból táplálkozik.
A felfedezésnek köszönhetően talán létre tudjákl hozni azt a védőoltást, melynek egyszeri használata is egy életre megvéd a kórokozótól.
Így előzheted meg a szalmonellás fertőzést!
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Egy kimerítő edzés közben és után legtöbben vitamindús, rehidratáló, sejtregeneráló sportitalokat fogyasztanak (amivel nincs is semmi gond), ám egy nemrégiben végzett kutatás eredményei szerint a sovány kakaóbabból készített kakaó ugyanezt tudja ha nem többet.
Ráadásul olcsóbb, és valljuk be, fimonabb is!
Venezuelában sem isznak többé Coca Cola Zero-t, ugyanis Jesus Mantilla egészségügyi miniszter, és az amerikai kapitalizmus és globalizáció ellen rendszeresen fellépő, baloldali és nacionalista politikát folytató Hugo Chavez kormányfő népegészségügyi okora hivatkozva betiltatta a termék forgalmazását a dél-amerikai országban.
Hogy ez csak a szokásos, betelepedett (de részben már államosított) amerikai cégen ellen intézett kirohanás, vagy van is komoly egészségügyi alapja, az egyelőre nem eldöntött.
Közisemert tény, hogy az elhízás komoly kockázati tényezőt jelent a magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában, ugyanakkor a nagyobb testtömegű betegek könnyebben épülnek fel a bajból.
A túlsúly egyben energiatöbbletet is jelent, mely segítségükre lehet a betegség utáni lábadozási időszakban.
Más daganatos betegségekkel egyetemben a vastagbélrákos megbetegedések is egyre gyakoribbak napjainkban. Az öröklött hajlam mellett a rák kialakulásának fő oka a helytelen táplálkozásban keresendő.
A tej, a kalciumfogyasztás és a c vitamin mind segítségünkre lehetnek megelőzésben és kezelésben egyaránt, a gyorséttermek viszont a legkevésbé sem!
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Ha a sok szép-színes-hasznos információ mellett finom (és nem mindig egészséges;) falatokra is vágytok, nézzetek be a Recept Klubba is, ahol 5166 tag cserélegti a recepteket, és szereti nagyon a hasát:)
Néhány ínycsiklandó, vendégváró recept:
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás