Táplálkozás Blog: 2009. június

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

Táplálkozás Klub hírei - 2009. június

network.huAgyunk legföbb tápláléka a szénhidrát, amit gabonafélékbnől és természetes cukrokból nyer. A természetes cukor millió formában fogyasztható.

A finomított cukor por, vagy kocka formájában. Mi többnyire ezzel "tálpláljuk" magunkat. És az eredmény? Elhízás, diabétesz, köszvény, elsavasodás, Candia, infarktus...

Tovább...

Sokszor akaratunk ellenére fogyasztjuk, hiszen a profitéhes gyártóknak nem érdeke, hogy ne fogyjon, így hát könnyű és finom falatokba rejtik...

Tovább 

network.huA hiánybetegségek kialakulása előtt hiánytünetek jelentkeznek a külsőnkön, amik figyelmeztetnek arra, hogy valamilyen vitaminból, nyomelemből vagy ásványi anyagból túl keveset veszünk magunkhoz.

Ha idejében felismered a bajt, könnyedén orvosolhatók a kezdetben csak a szépséget kikezdő tünetek!

 

De vajon ismered az egészségtelen, nem kielégítő táplálkozásból adódó hiányosságok jeleit?

 

network.huAz vagy, amit megeszel - és olyan is leszel!

Ha például okosan válogatod össze az asztalra kerülő nyers zöldséget és gyümölcsöt, gyorsabban és egészségesebben barnulhatsz, hiszen a sárgarépa, a sárgabarack és a sütőtök nem csak a bőr pigmentációját serkentik, de a bennük lévő anyagok a káros sugaraktól, és így az idő előtti öregedéstől, valamint a ráktól is megóvják.

Tovább...

network.huA só szinte alapvető élelmiszerünk, természetes ízfokozó, de nem szabad elfelejteni, hogy a leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, mely nagy mennyiségben jelentős károkat okozhat az emberi szervezetben, ráadásul túlfogyasztásra ösztönöz, így jelentős szerepet játszik az elhízásban is!

Tovább...

 

network.huÓriási szakadák tátong értelem és értelmes cselekvés közt.

Így van ez az evéssel is: hiába vagyunk minden igyekezetünkkel azon, hogy megőrizzük az egészségünk, hogy várható élettartamunk fényévekre kinyújtsuk; hiába vagyunk tisztában egyes típusú élelmiszerek káros hatásáról, mindez többnyire nem akadályoz meg bennünket abban, hogy köztudottan egészségkárosító ételeket fogyasszunk.

 

 

Vagy túlfogyasszunk. Ezt mindenki ismeri: azért eszem, mert ideges, stresszes vagyok...pedig igazából nincs neurológiai kapcsolat az evés okozta örömérzet, és a szorongás enyhülése között, itt pusztán egy helytelen érzelmi kondicionálásról van szó.

Utolsó hozzászólás

Tabi Sándor üzente 15 éve

Teljesen egyetértek Szutorné Farkas Erika írásával.

Azonban, jól tudjuk-e mindannyian azt, hogy mely ételek az egészségesek? Talán minden étel lehet egészséges, de nem mindenkinek azonosan. Ki az a szakember ma, aki ezt meg tudja magyarázni? A tudósok, az élelmiszerek bevizsgálásakor nagyon jól megállapították az élelmiszereinkben lévő anyagokat, de közben elfelejtkeztek megvizsgálni az egyes emberekben a bomlási folyamatokat, a biokémiai reakciókat. Ami ma a hivatalos álláspont a helyes táplálkozásról, az ételtársításról, az sajnos hiányos, és ennek egyik oka, a betegségeink is, mert az emberek többsége elfogadja azt. Az legközönségeseb ételeket Dr. Peter D' Adamo tesztelte vércsoport szerint, és annak alapján látta el irányító számmal, mint a vércsoportot jelölő betű, és címezte meg azokat az embereket, akik számára az egyes élelmiszer anyagok sejtszinten működnek. Azok az élelmiszer anyagok, amelyekben lévő fehérjék idegenek a vércsoport speciális cukrának, azzal kötést alkot, a vörösvérsejteket összeragasztja, kicsapja, sűríti a vért, az érrendszerben erjedést, mikrobák és enzimjeik elszaporodását, sérülést, elfertőződést, gombatelepek kialakulását, anyagcserezavarokat, és rákot okozhatnak. Mindenképpen egy döntést kell hozni, hogy mit akarunk elérni betegséget, vagy egészséget?
A vércsoportunk ősi örökség, amiről 1902-től van ismerete az orvostudománynak. Mi pedig vérünkben tovább visszük magunkkal, és adjuk át nemzedékünknek. Tudnunk kell, hogy sejtjeinknek a táplálék az orvossága, olyan lesz vérünk, amilyenné az élelemmel tesszük. Ha a szervezetünk az örökséget képező, és génjeinkben kódolt testsaját enzimekkel fel tudja dolgozni, és hasznosítani, akkor egészség lesz belőle, ha nincs hozzá örökségből származó enzim, akkor betegséget fog okozni. Erről van szó! Ezt lehet hinni, lehet nem hinni, de igaz!

Tovább 

network.huEgy közös napindító reggeli, vagy a meghitt családi vacsora nem pusztán a táplálékfelvételről szól, legalábbis ennél jóval több lehetőség rejlik benne.

A közös étkezések során alakul ki a csemeték ízlésvilága; szüleiktől lesik és veszik át helyes, vagy helytelen étkezési szokásaikat is, ugyanakkor ez az alkalom teremt lehetőség arra is, hogy biztonságos, nyílt, meghitt és szerető légkörben vértezzék fel magukat a mindennapok kihívásaival szemben.

Tovább 

network.huAz Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Fővárosi Intézetének egészségnevelési és kommunikációs osztálya szeretettel várja az egészségesebb táplálkozásra és életre vágyóka!

Személyre szabott táplálkozási és életvezetési tanácsokkal Gécziné Heine Lívia dietetikus látja el az érdeklődőket a Vi. kerületi KASZ Művelődési Központban minden kedden és csütörtökön reggel 9:30 és délután 12:30 között.

A tanácsadás előzetes bejelentkezés után díjtalanul vehető igénybe!

Tovább 

network.huA legújabb kutatási eredmények szerint az ételmérgezést okozó szalmonella vírus az emberi agyhoz hasonlóan glükózból, vagyis cukorból táplálkozik.

A felfedezésnek köszönhetően talán létre tudjákl hozni azt a védőoltást, melynek egyszeri használata is egy életre megvéd a kórokozótól.

 

 

Tovább...

 

Így előzheted meg a szalmonellás fertőzést!

Utolsó hozzászólás

Balogh Márta üzente 15 éve

.....huha, nem jon , hogy higyjem, majd ovatosan fogok banni a cukorral, koszi....

network.huEgy kimerítő edzés közben és után legtöbben vitamindús, rehidratáló, sejtregeneráló sportitalokat fogyasztanak (amivel nincs is semmi gond), ám egy nemrégiben végzett kutatás eredményei szerint a sovány kakaóbabból készített kakaó ugyanezt tudja ha nem többet.

Ráadásul olcsóbb, és valljuk be, fimonabb is!

 

Tovább...

Venezuelában sem isznak többé Coca Cola Zero-t, ugyanis Jesus Mantilla egészségügyi miniszter, és az amerikai kapitalizmus és globalizáció ellen rendszeresen fellépő, baloldali és nacionalista politikát folytató Hugo Chavez kormányfő népegészségügyi okora hivatkozva betiltatta a termék forgalmazását a dél-amerikai országban.

 

Hogy ez csak a szokásos, betelepedett (de részben már államosított) amerikai cégen ellen intézett kirohanás, vagy van is komoly egészségügyi alapja, az egyelőre nem eldöntött.

Tovább 

network.huKözisemert tény, hogy az elhízás komoly kockázati tényezőt jelent a magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában, ugyanakkor a nagyobb testtömegű betegek könnyebben épülnek fel a bajból.

A túlsúly egyben energiatöbbletet is jelent, mely segítségükre lehet a betegség utáni lábadozási időszakban.

Tovább...

 

network.huMás daganatos betegségekkel egyetemben a vastagbélrákos megbetegedések is egyre gyakoribbak napjainkban. Az öröklött hajlam mellett a rák kialakulásának fő oka a helytelen táplálkozásban keresendő.

 

A tej, a kalciumfogyasztás és a c vitamin mind segítségünkre lehetnek megelőzésben és kezelésben egyaránt, a gyorséttermek viszont a legkevésbé sem!

Tovább...

 

Ha a sok szép-színes-hasznos információ mellett finom (és nem mindig egészséges;) falatokra is vágytok, nézzetek be a Recept Klubba is, ahol 5166 tag cserélegti a recepteket, és szereti nagyon a hasát:)

 

Néhány ínycsiklandó, vendégváró recept:

 

network.hu

Így készül az orosz pirog

Klasszikus kedvencek: a Moszkauer

Töltött kenyér bundában

Almás csirkefasírt

Dödölle

Müzliszelet

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu