Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Miért van az, hogy az édes ízekhez vonzódunk inkább, és jellemzően nem egy nagy tál salátával tömjük meg a bendőnket az esti tévézés közben, lefekvés előtt?
Pedig attól biztosan nem törne ránk ilyen elviselhetetlen, rettenetes bűntudat...
Csak még egy cseppet. Egy falatot...ismerős? MIért csipegetünk néha naphosszatt, pedig tudjuk, hogy lassan újra kinőjük a nadrágunkat? Nem akarjuk, de mégis, muszáj...
A csábító édességeknek, vagy sós ropogtatni valóknak nehéz ellenállni - de miért?
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 0 hozzászólás
Részben a genetika, nagyobb részben a neveltetés tehetős felelőssé az ízlésvilág kialakulásáért. Vagyis ha a kicsi válogat, az bizony a mama lelki világát és az ételekhez való viszonyulását tükrözi. Mi több, az észrevétlen szokásait, amit akár titkon próbál kivitelezni, mondjuk este a tévé előtt tömve magába a csipszet....
És ha már tévé, nekem nem rémlik a közelmúltból a zöldbab főzeléket népszerűsítő kisfilm. Neked igen?
|
|
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Egyél,igyál,mozogj! szlogennel indított kezdeményezést az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa, mely az egészséges életmódot, és a kiegyensúlyozott táplálkozást hivatott népszerűsíteni a kisgyerekek körében.
A kampány a az iskolatejprogrammal, és az iskolagyümölcs-programmal együtt szeretnék eljuttatni az üzenetet a legkisebbekhez is, hiszen napjainkban 22 millió gyermek küzd túlsúllyal, közülük 5 millió pedig elhízottnak mondható!
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Az emberi táplálkozás alapvető élelmiszerei a gabonafélék, ebből is a legalapvetőbb, leggyakrabban használt alapanyag a liszt.
Kezdetben vala a fehér, zacskóban, majd papírban, és eltelt aztán sok-sok év, és tudatossá váltunk, vagy éppneséggel lisztérzékennyé, netán reformer módon táplálkozókká, és nagyon odafigyelünk arra, mi kerül a kenyerünkbe.
És lett száz meg ezerféle liszt a polcokon: búza, teljes kiörlésű, durum, gluténmentes, graham és tönköly, nem beszélve a rozsról, hajdináról és amarántról...
A hiedelmekkel ellentétben kevés pénzből is lehet igényesen és egészségesen táplálkozni.
Igaz ugyan, hogy az iskolázottság, a szociális háttér és a jövedelem nagy mértékben befolyásolja a táplálkozási szokásainkat, de attól, hogy valakinek nagyobb a jövedelme, még nem feltétlenül fogyaszt egészséges ételeket.
A felmérések szerint minden társadalmi rétegnél elkélnének a táplálkozási ismeretek elsajátítását és ezek elmélyítését célzó oktatóprogramok.
Úgy tűnik, egyre tudatosabban kell foglalkoznunk táplálkozási szokásainkkal, azok normalizálásával, vagyis meg kell tanulnunk egészségesen enni.
Az agyonízesített, előre elkészített ételek korában egyre több a táplálkozással összefüggő betegség, és így egyre nagyobb figyelmet kell szentelnünk a tudatos táplálkozásnak!
Az egyik leggyakoribb betegség napjainkban a diabétesz, más néven cukorbetegség, melynek tünetei könnyen felismerhetőek, de sajnos előfordulhat, hogy tünetek hiányában lassan, de biztosan roncsolja az idegeket és az ereket.
Nyár közepén nagy botrányt kavart a fuzáriummal fertőzött müzli esete: a vegyszermentes növénytermesztés "mellékterméke" az a penészgomba, mely emberi szervezetbe jutva megzavarja a hormonműködést.
Ugyanakkor a gabonát, főleg a bio minősítésűt nem szabad fuzáriumgomba elleni vegyszerrel kezelni, mivel visszamaradó bomlástermékei súlyosan károsítják az egészséget.
A nyár véget ért, a botrány lecsengett, a félelem itt maradt: mit ehetünk hát nyugodt szívvel?
Szeretnélek benneteket meghívni az általam alapított: Neve: Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye Helye: http://jojofogyaselmenye.network.hu/ Célja témája: fogyás, egészség, család, barátkozás, szabadidő hasznos eltöltése. Célom több ismerősre-barátra lelni, segíteni jó hangulatot teremteni. Megbeszéljük életünk történeteit, ha tudunk tanácsot adni egymásnak fogyás ügyben megtenni. Ha betegek vagyunk segítni egymásnak pusztán együtt érzéssel. A magányosoknak barátja lenni. A családosoknak vidámságot s szeretetet sugározni mindenkinek! Segítsük egymást az élet nehéz rögös útján. Saját fogyásom május 10-én kezdődött 1 hónap RFF-el -6 kg. Magam erejéből az óta -7 kg . 13 kg fogytam ez idáig. Még sokat szeretnék fogyni –de ha mást nem egészségesebben élni. Ha felkeltette érdeklődésedet: Gyere, legyél ennek a közösségnek tagja. Várlak szeretettel- mindig frissülő tartalommal. Üdvözlettel: Bárány Mihályné, Marika Társ oldalak: http://egeszsegeseves.network.hu/ http://egeszsegugy.network.hu/ Gyere, nézz szét! Csatlakozz! Mi, akik ugyan abban a cipőben járunk, fogjunk össze s segítsük egymást a fogyás nehéz küzdelmében!
Az illatos és zamatos, frissítő zöld tnedűt már az ősi kultúrákban is gyógyszerként fogyasztották. Nem véletlen, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és falvonoidokat, amik megnövelik a sejtek átlagos élettartamát, sokan viszon zsírégetést fokozó hatóanyagai miatt fogyasztják szívesen.
Most bebizonyosodott, hogy aki rendszeresen fogyasztja, akár hosszú évekkel is tovább élhet!
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A zamatos őszi gyümölcs története az ókorra nyúlik vissza, ahol is az alvilágba száműzött Tantalosz egy körtefa alatt gyónta meg bűneit. Kínában a körte az elválás és zomorúság szimbóluma, de szerencsére Európában semmiféle rossz erőt nem társítanak ennek a zamatos gyümölcsnek.
Megtalálható benne minden földi jó, amire testünknek szüksége van, sőt, még a végbélrák megelőzésében is hasznunkra válhat.
Készül belőle édesség, de húsok, sós ízek mellé is társítható, sőt, még sajt és savanyúság is készülhet belőle.
Bizonyára sokan hallottuk, nem egyszer említettük is már, hogy a gyors/lassú anyagcserénk miatt vagyunk vékonyak/ducik.
Ezért is tömjük magunkba az anyagcserét serkentő varázsszereket természetes vagy mesterséges formában.
Azonban az anyagcserének nincs túl sok köze a salakanyag kiválasztásához, sokkal inkább értjük rajta testünk energiafelhasználási folyamatait. Ennek kiegyensúlyozott működése pedig az egészségünk egyik alappillére, tehát nem árt, ha súlyunktól függetlenül, táplálkozásai szokásaink ráncba szedésével odafigyelünk rá!
Próbálunk mi egészségtudatosan élni és táplákozni, lelkiismeretesen végigbogarászva a polcon sorakozó termékek összetételét, de sokszor nem is tudjuk, mit keressünk.
És bizony van az úgy, hogy dereng egyik-másik adalékanyagról, hogy az bizony nem jó, de hát olcsó is, finom is...
Ne hagyd magad elcsábítani, vigyázz a testedre, és ismerkedj meg azokkal az összetevőkkel, amiket messziről el kell kerülnöd!
E számok, glutamát és színezékek - praktikus tanácsok az egészséges élelmiszerek kiválasztásához!
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 1 hozzászólás
Ha tudni akarod egy emberről, milyen volt a gyerekkora, nézd meg, hogy eszik!
Na nem arról van szó, hogy tud-e kulturált módon, késsel-villával étkezni, hanem arról, hogy mások jelenlétében visszafogottan csipeget-e, míg éjszaka otthon kieszi a hűtőt, vagy megmutatja-e valódi önmagát.
És persze arról, hogy milyen is az a valódi önmaga...
A étkezési szokások, különös tekintettel az étkezési zavarosokra, visszavezethetők a kora gyerekkori lelki és szellemi, táplálásra, vagyis a felnőttkori evési szokásaink (vagy problémáink) kialakulásában a legfőbb szerepet nem a étkezéssel kapcsolatos szokások kialakítása, hanem a "szeretetkapcsolatok" minősége határozza meg.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Legtöbben arra törekszünk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az egészséges és a finom között. Sőt, olykor még a kedvenceinkről is lemondunk a jó egészség és a tetszetős külső javára. De akadnak olyanok, dacára minden szakértői tanácsnak, jóízlésnek és józan észnek, boldogan élnek fényen és levegőn, az univerzum éltető energiáján sőt, földön és jégen is.
Extrém táplálkozási őrületek a világ minden tájáról
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Jó cupákos malacpecsenye, harsogó szalonna, töpörtyű kacsazsíros kenyérrel...
na nem feltétlenül ezek a zsírfélék képezik az egészséges táplálkozás alapját, de tény, hogy az esszenciális zsírsavakra szükségünk van!
Tudtad, hogy tested zsírban leggazdagabb szerve az agy?
Mondanom sem kell, zsírok nélkül annyi neki.
De telítetlen zsír kell ahhoz is, hogy eredményesek legyünk munkában és tanulásban egyaránt, megszabaduljunk a nemkívánt súlyfeleslegtől, messziről elkerüljön bennünket a depresszió, és ne legyünk se bűnözők, sem hiperakítvak.
Amikor valaki hirtelen felindulásból egészséges életmódra, reformer táplálkozásra, mi több, diétára adja a fe
Búcsút int a csokinak, cukornak, süteménynek, szószos tésztáknak, sültkrumplinak és a gyorséttermi falatokank - és jól is teszi!
Ugyanakkor a szénhidrátbevitel radikális csökkentése súlyos hiányállapothoz vezethet, hiszen szervezetünk működésének alappillére az összetett szénhidrátokból nyert energia.
Virslit, párizsit, májkrémet, és egyéb húsipari melléktermékeket csak addig fogyaszt az ember, míg egyszer, puszta kíváncsiságból, el nem olvassa a "készítmény" összetételét.
Persze akad, aki ezek után is, de annak meg úgy kell.
Az egészséges önvédelmi mechanizmussal felszerelkezett tudatos fogyasztó már akkor elolvassa egy-egy készítmény összetételét, amikor leemeli a polcról, és csak ezután teszi be, vagy nem teszi be a bevásárlókocsiba.
A felsorolás deokódolásához persze nem árt egy kis élelmiszerügyi előképzettség sem, hogy képben legyünk.
A táplálkozás nem csak az egészséges ételek fogyasztásáról szól, hanem az evés öröméről is!
Enni jó, főleg finomakat, még akkor is, ha a dietetikusunk a malacpörkölt szó hallatán elborzadva rtázza meg a fejét... fogd kézen, és vidd el őt is a ma kezdődő, három napos eszem-iszom dínom-dánomra a Népligetbe!
A SzeptEmber Feszten az evés öröme mellett minden ínyenc megtalálja a neki tetsző ízt és programot: koncertek, családi-és gyerekprogramok, Cirkusziskola és osztálytársak találkozója, állatsimagató - és kóstoló...Jó étvágyat!
Csudajó dolgokat hoz az ősz, minden évben, megbízhatóan.
Kicsivel kellemesebb hőmérsékletet, aranyló fényeket és illatokat, és persze rengeteg finom gyümölcsöt.
Az évszak egyik legnagylelkűbb ajándéka az őszibarack, a sárgabarack, a kajszi és a nektarin.
Az őszi gyümölcsöket a nap tele tölti mindeféle földi jóval, hogy átvészeljük a soron következő telet.
Az őszibarack például teli van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmis rosttal, és mennyi ízzel:), ráadásul nem csak frissen, de téli eltéve, vagy sütéshez is nagyon finom.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás