Táplálkozás Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

Táplálkozás Klub hírei - 2009. szeptember

network.huMiért van az, hogy az édes ízekhez vonzódunk inkább, és jellemzően nem egy nagy tál salátával tömjük meg a bendőnket az esti tévézés közben, lefekvés előtt?

Pedig attól biztosan nem törne ránk ilyen elviselhetetlen, rettenetes bűntudat...

Csak még egy cseppet. Egy falatot...ismerős? MIért csipegetünk néha naphosszatt, pedig tudjuk, hogy lassan újra kinőjük a nadrágunkat? Nem akarjuk, de mégis, muszáj...

A csábító édességeknek, vagy sós ropogtatni valóknak nehéz ellenállni - de miért?

Tovább 

network.huRészben a genetika, nagyobb részben a neveltetés tehetős felelőssé az ízlésvilág kialakulásáért. Vagyis ha a kicsi válogat, az bizony a mama lelki világát és az ételekhez való viszonyulását tükrözi. Mi több, az észrevétlen szokásait, amit akár titkon próbál kivitelezni, mondjuk este a tévé előtt tömve magába a csipszet....

És ha már tévé, nekem nem rémlik a közelmúltból a zöldbab főzeléket népszerűsítő kisfilm. Neked igen?

Tovább

 

network.hu

Egyél,igyál,mozogj! szlogennel indított kezdeményezést az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa, mely az egészséges életmódot, és a kiegyensúlyozott táplálkozást hivatott népszerűsíteni a kisgyerekek körében.

A kampány a az iskolatejprogrammal, és az iskolagyümölcs-programmal együtt szeretnék eljuttatni az üzenetet a legkisebbekhez is, hiszen napjainkban 22 millió gyermek küzd túlsúllyal, közülük 5 millió pedig elhízottnak mondható!

Tovább

network.huAz emberi táplálkozás alapvető élelmiszerei a gabonafélék, ebből is a legalapvetőbb, leggyakrabban használt alapanyag a liszt.

 

Kezdetben vala a fehér, zacskóban, majd papírban, és eltelt aztán sok-sok év, és tudatossá váltunk, vagy éppneséggel lisztérzékennyé, netán reformer módon táplálkozókká, és nagyon odafigyelünk arra, mi kerül a kenyerünkbe.

 

 

És lett száz meg ezerféle liszt a polcokon: búza, teljes kiörlésű, durum, gluténmentes, graham és tönköly, nem beszélve a rozsról, hajdináról és amarántról...

Tovább 

network.huA hiedelmekkel ellentétben kevés pénzből is lehet igényesen és egészségesen táplálkozni.

Igaz ugyan, hogy az iskolázottság, a szociális háttér és a jövedelem nagy mértékben befolyásolja a táplálkozási szokásainkat, de attól, hogy valakinek nagyobb a jövedelme, még nem feltétlenül fogyaszt egészséges ételeket.

A felmérések szerint minden társadalmi rétegnél elkélnének a táplálkozási ismeretek elsajátítását és ezek elmélyítését célzó oktatóprogramok.

Tovább 

 nMkPVuWfjwuSfhDzH

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

wxQmsO http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

network.huÚgy tűnik, egyre tudatosabban kell foglalkoznunk táplálkozási szokásainkkal, azok normalizálásával, vagyis meg kell tanulnunk egészségesen enni.

Az agyonízesített, előre elkészített ételek korában egyre több a táplálkozással összefüggő betegség, és így egyre nagyobb figyelmet kell szentelnünk a tudatos táplálkozásnak!

Az egyik leggyakoribb betegség napjainkban a diabétesz, más néven cukorbetegség, melynek tünetei könnyen felismerhetőek, de sajnos előfordulhat, hogy tünetek hiányában lassan, de biztosan roncsolja az idegeket és az ereket.

Tovább 

network.huNyár közepén nagy botrányt kavart a fuzáriummal fertőzött müzli esete: a vegyszermentes növénytermesztés "mellékterméke" az a penészgomba, mely emberi szervezetbe jutva megzavarja a hormonműködést.

 

Ugyanakkor a gabonát, főleg a bio minősítésűt nem szabad fuzáriumgomba elleni vegyszerrel kezelni, mivel visszamaradó bomlástermékei súlyosan károsítják az egészséget.

 

A nyár véget ért, a botrány lecsengett, a félelem itt maradt: mit ehetünk hát nyugodt szívvel?

Tovább 

Szeretnélek benneteket meghívni az általam alapított: Neve: Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye Helye: http://jojofogyaselmenye.network.hu/ Célja témája: fogyás, egészség, család, barátkozás, szabadidő hasznos eltöltése. Célom több ismerősre-barátra lelni, segíteni jó hangulatot teremteni. Megbeszéljük életünk történeteit, ha tudunk tanácsot adni egymásnak fogyás ügyben megtenni. Ha betegek vagyunk segítni egymásnak pusztán együtt érzéssel. A magányosoknak barátja lenni. A családosoknak vidámságot s szeretetet sugározni mindenkinek! Segítsük egymást az élet nehéz rögös útján. Saját fogyásom május 10-én kezdődött 1 hónap RFF-el -6 kg. Magam erejéből az óta -7 kg . 13 kg fogytam ez idáig. Még sokat szeretnék fogyni –de ha mást nem egészségesebben élni. Ha felkeltette érdeklődésedet: Gyere, legyél ennek a közösségnek tagja. Várlak szeretettel- mindig frissülő tartalommal. Üdvözlettel: Bárány Mihályné, Marika Társ oldalak: http://egeszsegeseves.network.hu/ http://egeszsegugy.network.hu/ Gyere, nézz szét! Csatlakozz! Mi, akik ugyan abban a cipőben járunk, fogjunk össze s segítsük egymást a fogyás nehéz küzdelmében!

Tovább 

network.huAz illatos és zamatos, frissítő zöld tnedűt már az ősi kultúrákban is gyógyszerként fogyasztották. Nem véletlen, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és falvonoidokat, amik megnövelik a sejtek átlagos élettartamát, sokan viszon zsírégetést fokozó hatóanyagai miatt fogyasztják szívesen.

Most bebizonyosodott, hogy aki rendszeresen fogyasztja, akár hosszú évekkel is tovább élhet!

Tovább

network.huA zamatos őszi gyümölcs története az ókorra nyúlik vissza, ahol is az alvilágba száműzött Tantalosz egy körtefa alatt gyónta meg bűneit. Kínában a körte az elválás és zomorúság szimbóluma, de szerencsére Európában semmiféle rossz erőt nem társítanak ennek a zamatos gyümölcsnek.

Megtalálható benne minden földi jó, amire testünknek szüksége van, sőt, még a végbélrák megelőzésében is hasznunkra válhat.

Készül belőle édesség, de húsok, sós ízek mellé is társítható, sőt, még sajt és savanyúság is készülhet belőle.

Tovább 

network.huVan néhány olyan, táplálkozással kapcsolatos tény, amit talán nem simersz, vagy esetleg rosszul tudsz!

Vajon az ananász tényleg fogyaszt?

És a spenótban sok a vitamin?

A hal soványabb húsféle, mint a szárnyasok?

A light valóban nem hízlal?

 

Kíváncsi vagy az igazságra?

Kattints ide!

Utolsó hozzászólás

Tabi Sándor üzente 15 éve

Szutorné Farkas Erika írásához gratulálok!

Azonban, még finomítani lehet azzal, hogy a vércsoportok számára kellene megcímezni, mert az enzimek ott vannak, mint eszközök azokhoz a táplálékokhoz, amelyek sejtszinten műköni fognak.

Köszönöm, nagyon hasznos az írásod!

network.huBizonyára sokan hallottuk, nem egyszer említettük is már, hogy a gyors/lassú anyagcserénk miatt vagyunk vékonyak/ducik.

Ezért is tömjük magunkba az anyagcserét serkentő varázsszereket természetes vagy mesterséges formában.

Azonban az anyagcserének nincs túl sok köze a salakanyag kiválasztásához, sokkal inkább értjük rajta testünk energiafelhasználási folyamatait. Ennek kiegyensúlyozott működése pedig az egészségünk egyik alappillére, tehát nem árt, ha súlyunktól függetlenül, táplálkozásai szokásaink ráncba szedésével odafigyelünk rá!

Tovább 

network.huPróbálunk mi egészségtudatosan élni és táplákozni, lelkiismeretesen végigbogarászva a polcon sorakozó termékek összetételét, de sokszor nem is tudjuk, mit keressünk.

 

És bizony van az úgy, hogy dereng egyik-másik adalékanyagról, hogy az bizony nem jó, de hát olcsó is, finom is...

 

 

Ne hagyd magad elcsábítani, vigyázz a testedre, és ismerkedj meg azokkal az összetevőkkel, amiket messziről el kell kerülnöd!

 

E számok, glutamát és színezékek - praktikus tanácsok az egészséges élelmiszerek kiválasztásához!

Tovább 

 

network.huHa tudni akarod egy emberről, milyen volt a gyerekkora, nézd meg, hogy eszik!

 

Na nem arról van szó, hogy tud-e kulturált módon, késsel-villával étkezni, hanem arról, hogy mások jelenlétében visszafogottan csipeget-e, míg éjszaka otthon kieszi a hűtőt, vagy megmutatja-e valódi önmagát.

És persze arról, hogy milyen is az a valódi önmaga...

A étkezési szokások, különös tekintettel az étkezési zavarosokra, visszavezethetők a kora gyerekkori lelki és szellemi, táplálásra, vagyis a felnőttkori evési szokásaink (vagy problémáink) kialakulásában a legfőbb szerepet nem a étkezéssel kapcsolatos szokások kialakítása, hanem a "szeretetkapcsolatok" minősége határozza meg.

Utolsó hozzászólás

Tabi Sándor üzente 15 éve

Kedves Olvasó!

Életmód: „Dagi gyerekek”.

A kövérség manapság járványszerűen terjed, nemcsak a felnőttek, de a gyerekek körében is. Erre keressük a választ, okát kutatjuk. A válasz meg van, csak kételkedünk még egy kicsit benne addig, amíg a helyzet súlyosabb nem lesz. A túlsúly nem genetikai hiba okozta állapot, hanem anyagcserezavar! A családok háztartásvezetésében, táplálkozásában és életmódján belül található a probléma, ami kifogásolható. Azért fontos erre figyelmet fordítani, mert egy kis odafigyeléssel, természetesen áldozatvállalással teljesen kiküszöbölhetőek ezek a problémák. Melyek az áldozatvállalások? Ezek az egymás iránti figyelmet jelenti abban, hogy az étel, ami az asztalra kerül, igazodjon az egyének sejtállományának igényéhez. Már több írással kíséreltem meg a figyelmet ráirányítani a vércsoportja szerinti étrendre, de nagyon lassan megyünk e témában előre. Tudom, hogy teljesen ismeretlenül nehéz elfogadni olyan táplálkozási irányt, ami eddig idegen volt tőlünk, a médiában sem kap különös említést. Tehát erről nagyon kevés ismertetőanyag jut el az emberekhez. Azért lenne már aktualitása annak, hogy ne várjuk meg a betegséget, hanem cselekedjünk pontosan azért időben, hogy azt megelőzzük! Már sokszor gondoltam arra, hogy hány embernek, gyereknek kell olyan betegségben szenvedni, amelynek megoldása a kezünkben van, csak tenni kellene érte. Ezek a betegségek mind anyagcsere betegség! Ahhoz, hogy ezen az állapoton változtatni tudjunk, a szokásoktól meg kell szabadulni!

Hogyan kell megszabadulni a szokásoktól?

Úgy kell megszabadulni a szokásoktól, hogy az étrendünket meghatározó nyersanyagforrásokat a helyére kell tenni, pontosan úgy, mint az autóhoz, motorkerékpárhoz az üzemanyagot. Mi emberek a vércsoportunk alapján különbözőek vagyunk, ennél fogva a táplálékigényünk is különböző. Az egész világon, bárhová is megyünk, mindenhol találunk magunknak élelmet, de ezek közül ismernünk kell azt, hogy a saját szervezetemnek mi a táplálékigénye. Nem minden élelmiszer tápláléka szervezetemnek. Örülni kellene annak, hogy Dr. Peter D’ Adamo a több ezer élelmiszert bevizsgálta a vércsoportok szerint és olyan ismeretek birtokába jutott, hogy ma már irányító számmal ellátva, megcímezve, hogy melyik élelmiszer hová való, ki a befogadó ahhoz, hogy az táplálékként sejtszinten működjön. Ez ilyen egyszerű!

Én a szülőket semmi esetre sem tartom hibásaknak. Miért hibáztatnám őket? Hibásak azok lehetnének, akik eltitkolják, vagy tagadják a vércsoportos életmód és a sejtszinten működő táplálkozás jelentőségét. A táplálkozással kapcsolatos ismereteket már jó lenne felülvizsgálni, mert azok, amelyek évszázadokra, évtizedekre nyúlnak vissza, továbbá az olyan ajánlás, hogy egyen sok zöldséget és gyümölcsöt, tejet, tejtermékeket, ez soha nem igazolta vissza jótékony hatását, csak ismeretek hiánya végett elfogadtuk. A megszokott, a hagyományos ajánlati formában zöldséget, gyümölcsöt a hiányos ismeretek miatt ne, majd csak megfelelő tájékozódást követően, és vércsoportnak megfelelően fogyasszon! A tej, tejtermék az ember számára mérgező még akkor is, ha megfelelő ismerethiány miatt, azt tagadják.! Nézzenek utána, a „nutrapoison” Internet oldalon. Ott még más információhoz is, hozzájuthat.

Magam is szeretnék megismerni minél több olyan tudományosnak mondott eredményt, ami segíteni tud az egyszerű embernek is abban, hogy táplálkozása által minél többet tudjon tenni egészségéért, annak minőségi javításáért. Mert az egyszerű ember azt várja, hogy a tudományt képviselőktől egyértelmű magyarázatot kapjon arra, hogy mi lehet az étrendünkben az, vagy olyan valami, ami olyan tudományos, amikor a szervezetünk olyan egyszerű. Mi van ebben tudományos, mi az, ami új, mi az egyszerű, és mi az, ami mégis jól működik? Ahhoz, hogy az ember egészségesen tudjon élni, egészséget adó táplálékokra van szüksége. A kemikáliákra nincs szüksége a szervezetnek, mert ezekre a szervezet enzimeket sem örökölt és így működtetni sem tudja. Ugyanígy a szervezet csak azokra az élelmiszerekre örökölt enzimeket, amelyeket génjeiben kódoltan kapott. Ha nem azt az élelmiszert fogyasztjuk, ami a vércsoportja szerint rendelt, akkor arra hiába is várjuk az enzimek működését, soha sem fog bekövetkezni, mert nincs és nem is lesz. Az enzimek vércsoportonként különbözőek, mennyiségük is véges, de annyi van, amennyi a sejtszintű táplálék igényhez, mennyiségéhez szükséges.

Mind az enzimek, mind a sejtek környezete a sejtek genetikai felépítésének megfelelően jönnek létre. A gének olyan gyárhoz hasonlatosak, ahol ezer és ezer különféle termék készül. A futószalag akkor indul be, amikor a sejt igényének megfelelően, újabb enzimeket rendel. Örökletes enzimtermelő kapacitásunktól függ, hogy sejtjeink hányféle enzimet képesek termelni. A szabályozó gének érzékelik a sejtkörnyezetet, aktiválják vagy beindítják a szükséges géneket, és funkcionális produktumokat küldenek a sejt szolgálatára, a sejtkörnyezetének megfelelően. Tehát, ha olyan élelmiszert fogyasztunk, amely nem képezi a kódolt genetikai örökséget, akkor azt a szervezet nem tudja feldolgozni, hasznosítani, méregként tárolódik testünkben, hízni fogunk, és betegek leszünk attól.

Tovább 

network.huLegtöbben arra törekszünk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az egészséges és a finom között. Sőt, olykor még a kedvenceinkről is lemondunk a jó egészség és a tetszetős külső javára. De akadnak olyanok, dacára minden szakértői tanácsnak, jóízlésnek és józan észnek, boldogan élnek fényen és levegőn, az univerzum éltető energiáján sőt, földön és jégen is.

 

Extrém táplálkozási őrületek a világ minden tájáról

 

network.huJó cupákos malacpecsenye, harsogó szalonna, töpörtyű kacsazsíros kenyérrel...

na nem feltétlenül ezek a zsírfélék képezik az egészséges táplálkozás alapját, de tény, hogy az esszenciális zsírsavakra szükségünk van!

Tudtad, hogy tested zsírban leggazdagabb szerve az agy?

Mondanom sem kell, zsírok nélkül annyi neki.

 

De telítetlen zsír kell ahhoz is, hogy eredményesek legyünk munkában és tanulásban egyaránt, megszabaduljunk a nemkívánt súlyfeleslegtől, messziről elkerüljön bennünket a depresszió, és ne legyünk se bűnözők, sem hiperakítvak.

Tovább 

network.huAmikor valaki hirtelen felindulásból egészséges életmódra, reformer táplálkozásra, mi több, diétára adja a fe

Búcsút int a csokinak, cukornak, süteménynek, szószos tésztáknak, sültkrumplinak és a gyorséttermi falatokank - és jól is teszi!

Ugyanakkor a szénhidrátbevitel radikális csökkentése súlyos hiányállapothoz vezethet, hiszen szervezetünk működésének alappillére az összetett szénhidrátokból nyert energia.

 

 

Tovább

network.huVirslit, párizsit, májkrémet, és egyéb húsipari melléktermékeket csak addig fogyaszt az ember, míg egyszer, puszta kíváncsiságból, el nem olvassa a "készítmény" összetételét.

Persze akad, aki ezek után is, de annak meg úgy kell.

Az egészséges önvédelmi mechanizmussal felszerelkezett tudatos fogyasztó már akkor elolvassa egy-egy készítmény összetételét, amikor leemeli a polcról, és csak ezután teszi be, vagy nem teszi be a bevásárlókocsiba.

 

A felsorolás deokódolásához persze nem árt egy kis élelmiszerügyi előképzettség sem, hogy képben legyünk.

Tovább 

network.huA táplálkozás nem csak az egészséges ételek fogyasztásáról szól, hanem az evés öröméről is!

 

Enni jó, főleg finomakat, még akkor is, ha a dietetikusunk a malacpörkölt szó hallatán elborzadva rtázza meg a fejét... fogd kézen, és vidd el őt is a ma kezdődő, három napos eszem-iszom dínom-dánomra a Népligetbe!

 

A SzeptEmber Feszten az evés öröme mellett minden ínyenc megtalálja a neki tetsző ízt és programot: koncertek, családi-és gyerekprogramok, Cirkusziskola és osztálytársak találkozója, állatsimagató - és kóstoló...Jó étvágyat!

Tovább 

network.huCsudajó dolgokat hoz az ősz, minden évben, megbízhatóan.

Kicsivel kellemesebb hőmérsékletet, aranyló fényeket és illatokat, és persze rengeteg finom gyümölcsöt.

 

Az évszak egyik legnagylelkűbb ajándéka az őszibarack, a sárgabarack, a kajszi és a nektarin.

Az őszi gyümölcsöket a nap tele tölti mindeféle földi jóval, hogy átvészeljük a soron következő telet.

 

 

Az őszibarack például teli van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmis rosttal, és mennyi ízzel:), ráadásul nem csak frissen, de téli eltéve, vagy sütéshez is nagyon finom.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu