Táplálkozás Blog: 2010. január

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1014 fő
  • Képek - 20 db
  • Videók - 75 db
  • Blogbejegyzések - 365 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 547 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

Táplálkozás Klub hírei - 2010. január

network.hu

Ha már a cékla került nálunk terítékre, gondoltam, megérdemel egy kis rivaldafényt!

Emlékszem, óvodás koromban azok voltak a legízletesebb fogások, amikhez céklát is osztottak a pici, kék szélű tálkákban.

Az ebédekre már nem emlékszem, de a cékla ize, illata, színe máig megmaradt bennem.

Naná, hiszen mindig sikerült leennem magam, anyukám legnagyob örömére. Akkoriban csak az ecetes olló segített...nem véletlenül használták régen, és használják mai napig is a céklét ételszínezékként.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Télen nagyon sok céklát fogyasztok érezteti jótékony hatását és már sülve is kipróbáltam isteni!

Tovább 

A tudatos táplálkozás művészete

A TUDATOS TÁPLÁLKOZÁS MŰVÉSZETE, AMELYNEK LÉNYEGE, HOGY HATÁROZOTTAN ÉS FOLYAMATOSAN A JELEN PILLANATRA ÖSSZPONTOSÍTUNK...

folytatás és más érdekesség a Szemléletváltók Klubjában:  http://valtozas.network.hu/   gyere Te is csatlakozz hozzánk.

 

network.hu

Ha azt mondom, krumpli, a legtöbb embernek a zsírban tocsogó gyorséttermi sültkrumpli jut eszébe, vagy a chips.

A burgonya éppen ezért többnyire méltatlanul száműzött étel az egészségtudatos fogyasztók étrendjéből, pedig értékes hatóanyagainak, magas tápértékének köszönhetően a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappilére is lehetne.

Ha viszont zsírban tocsogósan, szalonnásan-tejfölösen készül, akkor tényleg nem a legideálisabb fogás...

A burgonya, kolompér, pityóka, és még ki tudja, hány néven illetik eme gumóst, egyik legismertebb, és ilyen-olyan formájában egyik legkedveltebb, gyakran fogyasztott zöldség hazánkban.

Utolsó hozzászólás

Kopacz Jolán üzente 14 éve

Amikor vilanyal forasztunk es szemunk begyulad a nyers burgonya segit a leg hatasosabban tapasztalatbol tudom

Tovább 

network.hu

Kabos Gyula örökzöld mondása hűen tükrözi a magyar ember kapcsolatát a hagymával. Valamilyen formában minden nap asztalunkra kerül, zöldségként vagy fűszerként, nyersen vagy szárítva, esetleg por formájában. Évente – állítólag - 7-8 kg-ot is megeszünk hagymából. Az általánosan használt vöröshagymán kívül, azonban még vannak számunkra kevésbé ismert hagymafélék, amelyekkel a modern receptekben egyre gyakrabban találkozhatunk... FOLYTATÁS

network.hu

Émelygéssel indul, gyomorrontásnak tűnik...de súlyos állapotba, kórházba is juttathat bennünket az élelmiszerfertőzés, ha nem megfelelően tárolt, vagy elkészített ételeket fogyasztunk.

Nem csak a boltban vásárolt fertőzött ételektől kaphatunk ételmérgezélst: mi magunk is előállíthatjuk a kórokozókat, a saját hűtőnkben.

Évente sok százan halnak bele az élelmiszerfertőzésbe, úgyhogy figyelj oda, és ne egyél meg mindenfélét csak azért, mert "ételt nem dobunk ki", vagy mert olyan finom, bár van egy kis bukéja, vagy nem volt idő az esti bevásárlásra, de ott van az a kis maradék...

Tovább 

network.hu

A gyümölcs a világ minden táján a nőiesség, a termékenység jelképe, ezért gyakorta hasonlítják például a piros ajkat az eperhez, a gömbölyű melleket pedig az almához.

 

De nemcsak egy-egy gyümölcs alakú női testrész mozgatja meg a férfiak fantáziáját, a cseresznyét, vagy a meggyet szedő, esetleg szőlőt kapáló nők látványa annyira megbizsergeti a férfiak fantáziáját, hogy egyenesen ágyba vágynak, hiszen ezek a munkálatok számukra „felhívás keringőre”...

Tovább 

Az elmúlt évtizedekben fokozatosan cseréljük le a természeteset a mű dolgokkal. A 19. században még szinte ismeretlen műanyag mára elárasztotta az életünk minden területét. Jó ez vagy rossz? Felfogható ez a vegyipari lobby előretörésének is. A háztartás, bútorzat, mindennapi cikkeink kemikáliával vannak átitatva.  Jócskán elszoktunk a természetes dolgoktól.

 Kérdés szükségünk van-e ennyi mű dologra.…folytatás és még sok érdekesség….http://valtozas.network.hu/blog

Tovább 

Szerencsére egyre többen szeretnének kiegyensúlyozottan, korszerűen és egészségesen táplálkozni, nemet mondva az üzletek és gyorséttermek kínálatának és a reklámok demagóg üzeneteinek.

Azt mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerpiramis , vagyis a kiegyensúlyozott táplálkozás alapját a gabonafélék, és a belőlük nyert értékes szénhidrátok képezik.

Ezt viszont nem a pékséges és sütödék ízfokozóban, adalékanyagokban, sóban, cukorban, zsiradékokban, vagyis üres kalóriákban gazdag, tápanyagban szegény kínálatából kellene magunkhoz vennünk...

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu