Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Nagy Eszter | 0 hozzászólás
A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy 12 héten át zajló vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást, a magnézium pedig hozzájárul a diabétesz elkerüléséhez.
A londoni Imperial College kutatásának alapját az a korábbi igazolt eredmény képezte, mely szerint hogy napi fél teáskanál fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet, a trigliceridszintet, az LDL (káros koleszterin) és a teljes koleszterinszintet a II.
Nem szabad engedni, hogy a fogyasztók elveszítsék a táplálkozás élvezetéhez való jogukat - állítja Carlo Petrini, Slow Food nevű mozgalom alapítója.
A rohanó világ gasztronómiai trendjeinek negatív egészségügyi és környezetvédelmi hatásai ellen küzdő szervezet atyja a La Libre Belgique című belga lapban csütörtökön megjelent interjúban hangsúlyozta: intelligens fogyasztásra kell nevelni, amelyben a fogyasztók tudatosak és aktív részesek.
Elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben egymilliárd ember éhezik, másik 1,7 milliárd elhízással, cukorbetegséggel és a túltápláltságból eredő egyéb betegségekkel küzd.
A mozgalmát a gyorséttermek (fast food) hihetetlen mértékű terjedése miatt húsz évvel ezelőtt létrehozó Petrini egyebek mellett azért járt Belgiumban, hogy az európai uniós központi szerveknél lobbizzon mozgalmának törekvései mellett.
|
|
13 éve | Nefelejcs Rendezvényszervező iroda | 0 hozzászólás
Egy német egyetem kutatói szerint felgyorsult világunkban a modern élettel járó gyakori stresszhelyzetek igencsak negatív hatással vannak közérzetünkre. A nők kétszer hajlamosabbak a depresszióra, mint a férfiak. A kutatók szerint ennek oka, hogy nagyobb terhet jelent a család és a munka összeegyeztetése, mint régen, ráadásul a jelenlegi gazdasági helyzet és a bizonytalan munkahelyek csak még tovább fokozzák a feszültséget.
13 éve | Joó Adrien | 0 hozzászólás
Mit is tud ez a csodás növény, és mit tudnak a gyógyszerek?
A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida.
Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz.
Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember.
Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű
nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény
sem az.
Az ürömfélék hasznos növények, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket.
Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni.
Az egészséges táplálkozás lényegét sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó tanácsokat ad, sőt néha szakirodalomnak is nehezen nevezhető.
Mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni, azonban konkrét tanácsok nélkül ez bizony nehezen sikerülhet, hiszen nem lehet mindenki képzett egészségügyi szakember.
13 éve | Nagy Szaffina | 0 hozzászólás
Te tudod mit eszel?
Miért együnk élő, enzimben gazdag ételeket?
Hogyan tudom lépésről - lépésre elsajátítani a vegán életmódot?
Az élő kontra halott táplálék videót ITT nézheted meg.
További érdekességeket, recepteket, életviteli tanácsokat olvashatsz a blogomon:
Keczánné Macskó Piroska írta 4 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás