Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 0 hozzászólás
Édesíts inkább mézzel!
Ahány étel, annyi babona...
Ha minden igaz, azzá leszünk,amit megeszünk, és a hirtelen támadó ízpreferenciánkból a szervezetünkben fellépő tápanyaghiányra is lehet következtetni.
Táplálkozástudományi szaklélekbúvárok szerint a szívünknek és ízlelőbimbóinknak legkedvesebb gyümölcsök még titkolt tulajonságainkat is elárulják!
Igaz vagy sem, egyesek talán mégis magukra ismernek.
|
|
A tápanyaghiány következményei vagy az egyes élelmiszerek fogyasztásával összefüggésbe hozható betegségek kialakulásán túl sokkal tágabb és izgalmasabb értelmet is nyerhet a táplálkozás kutatás.
Legutóbb brit tudósok a gyerekkori édességfogyasztás és a felnőttkori bűnözés közt találtak összefüggéseket.
Miért van az, hogy az édes ízekhez vonzódunk inkább, és jellemzően nem egy nagy tál salátával tömjük meg a bendőnket az esti tévézés közben, lefekvés előtt?
Pedig attól biztosan nem törne ránk ilyen elviselhetetlen, rettenetes bűntudat...
Csak még egy cseppet. Egy falatot...ismerős? MIért csipegetünk néha naphosszatt, pedig tudjuk, hogy lassan újra kinőjük a nadrágunkat? Nem akarjuk, de mégis, muszáj...
A csábító édességeknek, vagy sós ropogtatni valóknak nehéz ellenállni - de miért?
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 0 hozzászólás
Részben a genetika, nagyobb részben a neveltetés tehetős felelőssé az ízlésvilág kialakulásáért. Vagyis ha a kicsi válogat, az bizony a mama lelki világát és az ételekhez való viszonyulását tükrözi. Mi több, az észrevétlen szokásait, amit akár titkon próbál kivitelezni, mondjuk este a tévé előtt tömve magába a csipszet....
És ha már tévé, nekem nem rémlik a közelmúltból a zöldbab főzeléket népszerűsítő kisfilm. Neked igen?
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Egyél,igyál,mozogj! szlogennel indított kezdeményezést az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa, mely az egészséges életmódot, és a kiegyensúlyozott táplálkozást hivatott népszerűsíteni a kisgyerekek körében.
A kampány a az iskolatejprogrammal, és az iskolagyümölcs-programmal együtt szeretnék eljuttatni az üzenetet a legkisebbekhez is, hiszen napjainkban 22 millió gyermek küzd túlsúllyal, közülük 5 millió pedig elhízottnak mondható!
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Az emberi táplálkozás alapvető élelmiszerei a gabonafélék, ebből is a legalapvetőbb, leggyakrabban használt alapanyag a liszt.
Kezdetben vala a fehér, zacskóban, majd papírban, és eltelt aztán sok-sok év, és tudatossá váltunk, vagy éppneséggel lisztérzékennyé, netán reformer módon táplálkozókká, és nagyon odafigyelünk arra, mi kerül a kenyerünkbe.
És lett száz meg ezerféle liszt a polcokon: búza, teljes kiörlésű, durum, gluténmentes, graham és tönköly, nem beszélve a rozsról, hajdináról és amarántról...
A hiedelmekkel ellentétben kevés pénzből is lehet igényesen és egészségesen táplálkozni.
Igaz ugyan, hogy az iskolázottság, a szociális háttér és a jövedelem nagy mértékben befolyásolja a táplálkozási szokásainkat, de attól, hogy valakinek nagyobb a jövedelme, még nem feltétlenül fogyaszt egészséges ételeket.
A felmérések szerint minden társadalmi rétegnél elkélnének a táplálkozási ismeretek elsajátítását és ezek elmélyítését célzó oktatóprogramok.
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu