Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mediterrán étrendet követő idős emberek agyának térfogata kevesebbet csökkent három év alatt, mint azon társaiké, akik a vizsgált időszakban nem követték pontosan az egyebek között olívaolajban, babfélékben, friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet - derült ki a Neurology című orvosi folyóiratban megjelent tanulmányból.
"Ahogy öregszünk, agyunk zsugorodik és veszítünk agysejtjeinkből, ami hatással lehet a tanulási folyamatokra és a memóriára" - mondta a tanulmányt vezető Michelle Luciano, az Edinburghi Egyetem kutatója.
8 éve | Paszti Toth Judit | 0 hozzászólás
Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!Katt ide:
|
|
Sokunk számára ismerős a helyzet, amikor a fiókunkban kotorászunk egy kis sós ropogtatnivaló, szétszóródott cukorka, vagy egy fél szelet csoki után. Amikor bekapod a talált nasit, kellemes érzés kerít hatalmába, viszont amikor ez elillan, ismét jön a stressz és mindez kezdődik elölről. Ezt a ciklikusságot megállítani nehéz. Ugyanis a sok cukros étel, amit feszültebb pillanatainkban majszolunk, ténylegesen csökkentik a stresszhormon szintjét a véráramban, amely csökkenti magát a stresszt is (átmenetileg).
A táplálkozási zavarok változatos és sajnos sokáig rejtve maradó kórképek. A legközismertebb fajtái az anorexia és bulémia, de ilyen betegség az izomdiszmorfiás, a testdiszmorfiás zavar és az új keletű problémának számító ortorexia.
– A táplálkozási zavarok minden típusára jellemző a táplálkozás patológiás szintet elérő kontrollja – mondta dr. Kertész Ágnes, a Tolna megyei Balassa János kórház pszichiátriai osztálynak vezetője. – A betegek az evésre, az evéssel kapcsolatos tevékenységekre jóval több időt fordítanak, mint az szükséges, és ez az általános életvitelüket, kapcsolati rendszerüket kóros mértékben befolyásolja.
Az elhízás nem csak esztétikai okok miatt nyugtalanító jelenség. A mai modern társadalmak egyre romló egészségügyi mutatói többek közt a rossz táplálkozásra vezethetők vissza. De miért vagyunk képtelenek nemet mondani az ételre, és miért hízunk egyre gyorsabb ütemben világszerte?
Az érzelmek
Legnagyobb hiba az étellel való intenzív érzelmi kapcsolat kialakítása. Ha jó kedvünk van, ha rossz, ha stresszesek vagyunk kijár egy kis finomság, mert ugye megérdemeljük.
8 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Tudomásunkra jutott, hogy több új gluténmentes szaküzlet nyílik 2016. októberében egy új hálózat kötelékében Diéta Life Market név alatt.
Kreiter József merketing vezetőt kérdeztük az új gluténmentes élelmiszereket is áruló diétás bolthálózatról.
Miben más a Diéta Life Market?A Diéta Life Market egy vadonatúj, innovatív szupermarket bolthálózat Magyarországon, ahol profi megoldást és tájékozódási lehetőséget talál (egyedi jelölésekkel, színkódokkal) az egészséget támogató élelmiszerekhez, kedvező áron.
8 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Az életmódváltást elősegítő ingyenes fesztivált rendeznek két hét múlva, szeptember 25-én a budapesti Ferencvárosi Művelődési Központban; a II. Életminőség Fesztivál központi témája és a női és férfi szerepek mellett a harmonikus párkapcsolat – közölte a szervező EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület vasárnap az MTI-vel.
A közlemény idézi Lőrinczné Táborfi Juliannét, az egyesület elnökét, aki szerint a rendezvény kiemelten foglalkozik a női-férfi szerepekkel, a párkapcsolati kérdésekkel és a családi élet harmóniájával.
A szív- és érrendszeri megbetegedések jelentős hányada összefüggésben áll a táplálkozással. Összeszedtük azt az öt élelmiszert, amelynek gyakran az asztalra kellene kerülni a szív vitalitásának megőrzése érdekében.
Nézzük tehát az egészséges étkeket, amelyek nem csak azért fontosak, mert jót tesznek a szervezetünknek, hanem azért is, mert viszonylag könnyen elérhetők, azaz reálisan lehet velük számolni a mindennapi menüsorban.
Csonthéjasok
A csonthéjas magvak - mogyoróban, mandulában és dióban - tobzódnak a szervezetünkre jótékony hatást gyakorló vitaminokban, ásványi anyagokban.
Ha hajápolásról van szó, általában csak a samponokra, balzsamokra, és pakolásokra gondolunk, pedig hajunk egészsége szempontjából épp ilyen fontos az is, hogy mit eszünk. A tartás nélküli, festéktől roncsolt vagy rosszul ápolt haj új életre kel, ha ügyelsz rá, hogy étrendeddel a hajadat is tápláld - tanácsolja a Stíler.
Csakúgy, mint a bőrápolásban, a hajunk karbantartásában is hatalmas szerepet játszik étrendünk. Az ápoló és formázó termékek pillanatnyi megoldást nyújtanak, de ha valódi, hosszú távú eredményre vágyunk, akkor érdemes átgondolni, hogy megfelelően tápláljuk-e a hajunkat.
A házilag termesztett zöldségek és gyümölcsök egészségesebbek és ízletesebbek, bár nem elég szépek ahhoz, hogy felkerülhessenek az áruházak polcaira.
A brit Kew Gardens szakértői által végzett kutatásból az derült ki, hogy a házilag termesztett paradicsom édesebb és tápanyagokban gazdagabb, mint a nagyüzemben termesztett paradicsomok. A természetes cukrok, antioxidánsok és a tápanyagokban gazdag vegyületek, az úgynevezett fenolok koncentrációja a konyhakertből származó paradicsomban a legmagasabb.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu