Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Megelőzhető a téli elhízás az új magyar táplálkozási ajánlással, az okostányérral, amelynek már a "gyermekváltozata" is megjelent - hangsúlyozta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Azt mondta, javasolt, hogy az elfogyasztott élelmiszerek fele zöldség és gyümölcs legyen, például sütőtök vagy cékla. Mivel télen kevesebb a napsütéses óra, fontos a D-vitamin bevitele - jegyezte meg. Közölte: ilyenkor is ugyanannyit kell inni, az igény ugyanis nem változik lényegesen, mindössze kevésbé kívánjuk a folyadékot.
|
|
A természetes élelmiszerek csurig vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és másodlagos növényi anyagokkal. Éppen ezért semmivel sem helyettesíthetők, olyan készítményekkel sem, amelyeket egyes hatóanyagok kivonataiból állítanak össze. Mit fogyasszunk rendszeresen, milyen hatóanyagokra figyeljünk feldolgozás, főzés közben?
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Az uniós bizottság hétfőn arról tájékoztatott, hogy az egészséges táplálkozási szokások gyermekek körében elterjesztését célzó program keretében gyümölcs-, zöldség- és tejosztás lesz, valamint külön oktatási programokat tartanak, amelyek a helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozzák, és bemutatják a gyermekeknek az élelmiszertermelés folyamatát.
Egyes feldolgozott termékek - például levesek, kompótok, gyümölcslevek, joghurtok és sajtok - osztására is sor kerülhet, amennyiben ezt a nemzeti egészségügyi hatóságok jónak látják.
Hogyan lehet, akár hetekkel, hónapokkal is meghosszabbítani a friss élelmiszerek eltarthatóságát a legfejlettebb hűtőgéptechnológiával?
Az élelmiszerpazarlás globális probléma, ami alól Magyarország sem kivétel. EU-s becslések alapján hazánkban évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ennek több mint 20 százaléka, mintegy 400 000 tonna a háztartásokban.
Ez azt jelenti, hogy a háztartások évente mintegy 100 milliárd forint értékű fel nem használt, el nem fogyasztott élelmiszert dobnak ki.
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Legyünk egy kicsit patrióták: a magyar gasztronómiánál nem létezik jobb a világon! Ennek ellenére azért akad néhány dolog a konyhánkban, amit egy turista érdekesnek találhat.
Hagyma hagymávalAkárhol is ütsz fel egy szakácskönyvet: biztos lehetsz benne, hogy minden főétel leírása így kezdődik: vágj fel egy hagymát és dinszteld meg olajon! Bár az egészséges étkezés hívei annyira bizonyára nem rajonganak a napraforgóolaj gondolatától, ez az alapja minden magyar ételnek, és talán ez az egyik titkai is, hogy annyira finomak.
Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni.
A gazdasági fejlődésnek és növekvő átlagjövedelemnek köszönhetően az éhezés Európában és Közép-Ázsiában szinte teljesen eltűnt. Helyét az életszínvonal emelkedése, a változó vásárlási szokások miatt más egészségügyi problémák veszik át. Erről az átmenetről részletes információt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentésében találunk.
Változó arányok a kalóriaforrások tekintetében
Megfigyelhető, hogy az országokban az alultápláltság és tápanyaghiány helyett egyre inkább a degeneratív betegségek okoznak gondot, melyeknek eredője a zsírban, cukorban, húsban és tejtermékekben, illetve feldolgozott élelmiszerekben gazdag étrend.
Néhány napos diéta nem ártalmas téli vírus- vagy bakteriális fertőzés esetén, vagyis ha valakinek nincsen étvágya, nem kell erőltetni az evést, elegendő a bőséges folyadékfogyasztás. Étrend-kiegészítők szedése és a „szuper élelmiszerek” fogyasztása helyett a változatos, sokféle alapanyagot tartalmazó étrenddel hatékonyabb működésre serkenthetjük védekező rendszerünket, ami influenzajárvány idején különösen fontos – mondta Veresné Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék főiskolai tanára.
A legtöbb áldozatot szedő krónikus betegségek 70-80 százalékának kialakulásában azegészségtelen táplálkozás fontos szerepet játszik. Az okostányér segíthet a megfelelő étrend összeállításában.
TUDTA-E, HOGY
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu