Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Naponta kétszáz döntést hozunk, melyek hatással vannak az étkezésünkre, de 90 százalékuk nem tudatos, állítja a táplálkozáspszichológus.
Brian Wansink táplálkozáspszichológus nem volt rest és több tízezer ember viselkedéséből vonta le a konzekvenciákat. Nézte azt is, ki mekkora tányérból eszik, kollégái segítségével elemezte a hűtők tartalmát, a konyhaszekrényekét, a bevásárlókosarakét, még a szemetet is áttúratta. Módszerével úgy szabadulhat meg kilóktól, hogy valójában csak az ajánlások szem előtt tartása kerül erőfeszítésbe.
Noha a tudatos táplálkozásról még ma is sokan mondanak le szűkös anyagi lehetőségeik vagy az egymásnak ellentmondó információk miatt, az egészségesnek tartott élelmiszerek iránti kereslet folyamatosan nő - derül ki a GfK Étkezési szokások felmérés legutóbbi adataiból.
A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek többsége "normálisnak" nevezi étkezési szokásait, újra előtérbe került az otthoni főzés, és a többség egyre több alkalommal eszik egy nap.
|
|
Mindig csak akkor enni, amikor valóban éhes az ember, nem is olyan egyszerű. Gyakran elcsábulunk egy-egy sütemény, csokoládé láttán, és többet eszünk, mint amennyire valóban szükségünk lenne. Az eredmény: kellemetlen teltségérzet, hízás, rossz lelkiismeret. Jó lenne megtanulni figyelni a testünk jelzéseire. Adunk néhány tippet.
1. Ne keverd össze az éhséget az étvággyal!
Az éhség egy olyan állapot, amikor a test jelez az agynak, hogy itt az ideje étkezni.
A kiegyensúlyozott táplálkozással a szervezetünk mindent megkap, ami a megfelelő működéshez szükséges, emiatt hiánytünetek lépnek fel, ha hosszabb ideig mellőzünk egy élelmiszercsoportot.
A böjt idején ez a hús, amit azért fontos fogyasztanunk, mert a szervezet vasat, fehérjét nyer belőle. Amennyiben mindenképpen be akarjuk tartani a böjtölést, akkor gondoskodnunk kell arról, hogy pótoljuk ezeket. A fehérjét tojással, tejtermékekkel, babbal, csonthéjasokkal, a vasat pedig tojássárgájával, vassal dúsított müzlivel pótolhatjuk.
9 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A reggeli étkezéssel kapcsolatban nagyon sok tévhit él a köztudatban. Fontos tudni, hogy a reggelinél is vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani, ha azt akarjuk, hogy jobban induljon a napunk, és hogy lendületünk a nap folyamán végigkísérhessen minket.
Most erre szeretné felhívni a figyelmet a Cappy Great Start!, hiszen egy reggeli gyümölcslé vagy gyümölcsital remek választás lehet a reggelink mellé is.
Reggelire azt ehetünk, amit és amennyit akarunk, avagy reggelizz, mint egy király?
↓↓↓ Nyerj 30.000 Ft értékű tanfolyamot! ↓↓↓
Részletekért kattints erre a linkre:
https://www.facebook.com/csikung/photos/a.472321486142004.109265.211246955582793/1126646434042836/
Légy te a nyertes! Sok sikert smile emoticon
A tanulság? Ha az egészségtelen étrend módosítja a génműködésünket, akkor a megfelelő táplálkozás is képes ugyanerre!!!
A biológusok eddig lehetetlennek tartották, hogy a szülők életmódja,
étrendje megváltoztassa a leszármazottak genetikai állományát. Most már
nem tartják annak. Az epigenetika tudománya ugyanis igazolni látszik,
hogy az életmódbeli és környezeti hatások miképpen befolyásolják a
születendő utódok genomját. Két kutatás egyaránt azt tárta fel, hogy
a
hím egerek spermájában olyan RNS-szakaszok, töredékek vannak, amelyek
képesek módosítani a kölykök anyagcseréjét.
Egy új elképzelés szerint arra kellene figyelnünk, mennyire nehéz megemészteni egy ételt, ha le szeretnénk fogyni.
Az újévi fogadalmak listáját minden bizonnyal a testsúlycsökkentés vágya vezeti, ezért nem csoda, ha januárban mindenki az ételek kalóriatartalmára kíváncsi, és próbál minél kevesebbet enni (legalább egy ideig). Azonban egy új elképzelés szerint inkább arra kellene figyelnünk, mennyire nehéz megemészteni egy ételt.
Richard Wrangham és Rachel Carmody, a Harvard biológusai szerint az élelmiszereken található tápanyagismertetők csalókák, ugyanis nemcsak azt kellene figyelnünk, hogy egy étel mennyi kalóriát tartalmaz, hanem azt is, milyen mértékben van feldolgozva.
Súlyproblémákkal küzd a magyar egyetemisták 35 százaléka, 14 százalékuk krónikus betegséggel él, és jelentős körükben a szív- és érrendszeri problémák kockázata is - derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) felméréséből.
A szervezet MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében felidézi, hogy nemrég zárult le előadásokból és személyes tanácsadásból álló hároméves programja, az Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak (E3), amellyel az egészséges táplálkozást és életmódot népszerűsítette az egyetemisták körében, és amelyben 5174 hallgató vett részt.
Családok étkezési szokásairól készítettek egy tanulmányt, amiben azt vizsgálták, hogyha evés közben eltereljük a figyelmünket, például a TV nézéssel, és nem kizárólag a táplálkozásra koncentrálunk, az milyen hatással lehet az élelmiszer mennyiségére és minőségére nézve.
A vizsgálat eredménye szerint, a zaklatott helyzetekben jóval többet eszünk, még pedig nem az egészséges élelmiszerekből, ami túlsúlyhoz és élhízáshoz vezethet.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu