Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
17 éve | Klub Wellness | 0 hozzászólás
Az
emberiség történelme során a bõr szépségének megõrzésére a mézes szamártejben
fürdõ ókori uralkodónõ ? Kleopátra ? óta számtalan praktikát lejegyeztek már.
Az újabbnál újabb kozmetikumok, szépítõ kezelések és beavatkozások
alkalmazásának népszerûsége napjainkban is töretlen. Bõrünk azonban nem csupán
esztétikai, hanem védelmi szempontból is lényeges szervünk, hiszen a külsõ és a
belsõ környezet (a test) határát képezi.
17 éve | Klub Wellness | 0 hozzászólás
A böjt - szemben a fogyókúrával - nem a túlsúly leadására
szolgáló, csökkentett energiatartalmú étrendet jelent, de nem is a teljes
koplalást,ahogy azt sokan hiszik. Aki következetesen és fegyelmezetten
végigcsinál egy néhány napos böjtöt, az méregteleníti a szervezetét, erősíti az
immunrendszerét, és csak utolsósorban veszít a súlyából.
|
|
Keressük a hónap receptjét!
Összegyûjtöttünk néhány egészséges étel receptjét, szavazzatok, melyik a legjobb!
Lencsekrém
Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 szál sárgarépa, zeller, vöröshagyma, babérlevél, só, mustár, 10 dkg vaj
Elkészítés: A lencsét babérlevéllel, egy szál sárgarépával, zellerrel, vörös hagymával, sóval
puhára fõzzük.
A babérlevelet kivesszük, ha kihûlt a lencse, pürésítjük, és a vajjal, mustárral habosra keverjük.
CSAK EGÉSZSÉG LEGYEN
Persze, hogy vágysz azokra a dolgokra, amelyeket tiltólistára teszel! Néha szeretnél többet enni (vagy mást enni), illetve többet aludni (vagy mással aludni). Már egészen fiatal korodban megtanítottak a lemondás képességére. Ez nem jelentheti azt, hogy életünk örökös testi-lelki fogyókúra, sõt! A Klub Wellness cikksorozata dietetikusok és más szakemberek segítségével eléd tárja azt a temérdek örömforrást, köztük egészséges ételeket és jó szokásokat, amelyekre bátran igent mondhatsz.
Lehet sült krumpli vagy sárgarépa, a kisiskolások szerint minden étel jobb ízû, ha McDonald's-os csomagolópapírban kínálják, derült ki egy amerikai kutatásból.
A márkanév úgy tûnik fontosabb, mint maga az étel. Thomas N. Robinson gyermekorvos (Stanford Egyetem) szerint a reklámok komoly hatással vannak a kisgyerekekre.
Dr. Robinson és kollegái 63 szegényebb családból származó gyermek bevonásával készítették el erre vonatkozó tanulmányukat. A gyermekek kora 3-tól 5 évesig terjedt.
Gyakran okolják a növekvõ üdítõital-fogyasztást az egyre gyakoribb gyermekkori elhízásért, ám az International Journal of Food Sciences and Nutrition címû folyóiratban megjelent új tanulmány rácáfol erre az elméletre.
Brit kutatók Sigrid Gibson vezetésével 1294, 7-18 év közötti gyermek étkezési és üdítõfogyasztási szokásait vizsgálva kiderítették, hogy a legmagasabb testtömegindexû gyerekek csaknem 300-zal több kalóriát fogyasztottak naponta normális súlyú társaiknál.
Számos elhízást elõsegítõ tényezõt azonosított egy Auckland-i hosszútávú vizsgálat.
Kövér anya, sok tévézés, kevés fizikai aktivitás, mind elõsegítik a gyerekkori elhízást - derül ki az Archives of Disease in Childhood legújabb számából.
A vizsgálatba 571 új-zélandi gyermeket vontak be, akiket születésüktõl 7 éves korukig rendszeresen ellenõriztek. Mérték 3 és 7 éves korban a zsírszövet arányát, amely megbízható jelzõje a kövérségnek.
Hét éves korban a tévézési és sportolási szokásokat is rögzítették.
17 éve | Klub Wellness | 0 hozzászólás
Egy, nemrégiben megjelent új tanulmány szerint az egészségesnek hirdetett éttermekben az emberek hajlamosak magasabb kalóriatartalmú ételeket, üdítõket és desszerteket választani, mint egyébként egy gyorsétteremben, vagy más helyen.
A tanulmány szerint az ?egészséges? éttermekben kínált ételek kalóriatartalmát átlagosan 35 százalékkal becsüljük alá, így ha egészségesnek hiszünk valamit, akkor lényegesen több kalóriát rendelünk összességében a desszerttel és italokkal együtt ? fogalmazott Dr.
Olasz kutatók szerint a kilók leadásával csökkenthetõ a magas vérnyomás, ráadásul már egy kevés súlycsökkenés is elég lehet ahhoz, hogy a vérnyomásunk normál tartományba kerüljön.
A Pavia-i Egyetem kutatói a hipertónia elsõ stádiumában lévõ, túlsúlyos, de nem elhízott férfiak és nõk részvételével végezték vizsgálatukat. A kétszázhúsz résztvevõt arra kérték, hogy hat hónap alatt adják le testsúlyuk minimum öt százalékát.
Az elsõ stádiumban a szisztolés vérnyomás értéke (az elsõ szám méréskor) 140 és 159 között van, a diasztolés érték (a második szám) pedig 90 és 99 között.
17 éve | Klub Wellness | 0 hozzászólás
A vásárlók elvárásai az élelmiszereken lévõ jelölésekkel kapcsolatban
Az elhízás az egész világon problémát jelent, ezért az élelmiszerek címkéjén lévõ energia- és tápanyagjelölés fontos segítséget adhat a vásárlóknak az élelmiszerek kiválasztásakor, illetve a kiegyensúlyozott étrend összeállításakor.
A hollandiai Wageningen Egyetem marketinggel és vásárlói szokásokkal foglalkozó csoportja arra volt kíváncsi, hogy a vásárlók Európában milyen típusú élelmiszercímkéket preferálnak.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu