Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Táplálkozás Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Táplálkozás Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | . Édenkert Magazin | 0 hozzászólás
A gyümölcs a világ minden táján a nőiesség, a termékenység jelképe, ezért gyakorta hasonlítják például a piros ajkat az eperhez, a gömbölyű melleket pedig az almához.
De nemcsak egy-egy gyümölcs alakú női testrész mozgatja meg a férfiak fantáziáját, a cseresznyét, vagy a meggyet szedő, esetleg szőlőt kapáló nők látványa annyira megbizsergeti a férfiak fantáziáját, hogy egyenesen ágyba vágynak, hiszen ezek a munkálatok számukra „felhívás keringőre”...
Az elmúlt évtizedekben fokozatosan cseréljük le a természeteset a mű dolgokkal. A 19. században még szinte ismeretlen műanyag mára elárasztotta az életünk minden területét. Jó ez vagy rossz? Felfogható ez a vegyipari lobby előretörésének is. A háztartás, bútorzat, mindennapi cikkeink kemikáliával vannak átitatva. Jócskán elszoktunk a természetes dolgoktól.
Kérdés szükségünk van-e ennyi mű dologra.…folytatás és még sok érdekesség….http://valtozas.network.hu/blog
|
|
Szerencsére egyre többen szeretnének kiegyensúlyozottan, korszerűen és egészségesen táplálkozni, nemet mondva az üzletek és gyorséttermek kínálatának és a reklámok demagóg üzeneteinek.
Azt mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerpiramis , vagyis a kiegyensúlyozott táplálkozás alapját a gabonafélék, és a belőlük nyert értékes szénhidrátok képezik.
Ezt viszont nem a pékséges és sütödék ízfokozóban, adalékanyagokban, sóban, cukorban, zsiradékokban, vagyis üres kalóriákban gazdag, tápanyagban szegény kínálatából kellene magunkhoz vennünk...
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A lencse nem az a kimondott könnyű, kímélő étel, de cserébe teli van ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és élelmi rostokkal.
Tápláló és egészséges, és persze meghozza az Újévben a szerencsét és a várva várt gazdagságot.
A lencse tápanyagokban igen gazdag étel, és bár igaz, hogy kalória- és szénhidrát tartalma igen magas, glikémiás indexe alacsony, vagyis lassan emeli meg a vércukor szintjét, így hosszan tartó jóllakottság érzését biztosítja.
Nem allergén, kimondottan gazdag jól hasznosítható aminosavakban, ezzel szemben elenyésző mennyiségű zsír és koleszterin található benne.
15 éve | Kordás Zsanett | 0 hozzászólás
Nagyon szép Karácsonyt, omlós kalácsot, szerető családot, s mit el tudsz képzelni földi jót, Neked azt kívánom.
Zsani
Az édes íz maga a mennyeknek országa, a szeretet és a boldogság íze - a cukor pedig maga a megtestesült gonosz.
Legalábbis a legtöbb táplálkozási szakértő így vélekedik az édes méregről, és nem is tévednek nagyot.
Fehér vagy barna, kandiscukor vagy méz, fruktóz vagy glükóz, melasz és juharszirup egyre megy: hízlal, lerakódik az érfalakban, rontja a fogakat, és számtalan más, velejéig romlott tettet hajt végre az élő szövetekben.
Ugyanakkor nehéz volna egy életet, és pláne az ünnepeket megoldani cukrok nélkül!
A karácsony és a szilveszter alapvető eleme a közös ünnepi étkezés.
Azonban sokan esünk abba a hibába, hogy túlzásba visszük az evést az ünnepek alatt, így pluszban felszedett kilókra, fáradékonyságra és stresszre tehetünk szert az év azon napjain, amelyek feltöltődésre adhatnának alkalmat.
A karácsonyi és szilveszteri ételek minden nemzetnél egyedi sajátosságokat viselnek, ám sok közös alapanyag is található...FOLYTATÁS
15 éve | Szutorné Farkas Erika | 0 hozzászólás
A köles az egyik legrégebben nemesített, legtáplálóbb gabonaféle, a népi gyógyászatban jól ismert az emberi testre gyakorolt jótékony hatása.
Mivel nem tartalmaz glutént, nem allergén, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Nem irritálja a bélbolyhokat, nagyon könnyen és gyorsan emészthető.Lúgosító hatása miatt fogyasztása megfelelően ellensúlyozza a savasító ételek hatását, így lúgosító kúrák során is hatékonyan alkalmazható.
Az egyetlen olyan gabona, mely egyben teljes értékű fehérjeforrás is: hétféle esszenciális aminosavat tartalmaz, ezáltal jó hatással van az anyagcserére, és katalizálja a szervezet zsírégető folyamatait is.
Webstar Felhasználóként a Webstar Mobil App Launch alkalmából 2010 márciusában 100 euró értékben egy csúcsminőségű program-applikációt kaphatsz. Biztosíts már most magadnak a limitált 250.000 példányból a személyes Webstar Mobil App INGYENES verzióját saját mobil készülékedre. Webstar az első 3-D-Vitality-Community a Weben. A személyes stratégiák kidolgozásához a Webstar terjedelmes vitalcoaching ajánlattal áll rendelkezésre: mindent magában foglal: professzionális étkezési – és fitness tervezés, 9 vitalitás index, úgy mint anyagcseretípus, Body-Statistik-Center, számos oktatófilm a Webstar University-ben, a teljes Vitality-Community használata, ahol a barátokkal tapasztalatokat cserélhetsz
Ahhoz, hogy ne maradj le, biztosítsd magadnak a helyet a következő linkre kattintva:
15 éve | . Édenkert Magazin | 0 hozzászólás
" A jó modor evés közben általában igen fontos dolog. Az asztalkendőt nem illő a nyakkendőre tűzni, az egyszerűen a térdre boríttatik. Étkezés alatt jól nevelt ember nem támasztja karjait az asztalra, sem nem piszkál hosszasan a fogaiban, főképp nem villával. Mi nálunk, kivált falun, még megtörténik, s a legneveletlenebb szokások egyike."
( Egy nagyvilági hölgy 1880)
"Az étkezés, ha az éhség csillapítására szolgál is, történjék oly módon, hogy..."...
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás